Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Danas se obeležava Dan Nelsona Mendele

Danas se obeležava Međunarodni dan Nelsona Mendele, koji je njegova fondacija ove godine posvetila akciji protiv siromaštva, u čast Mendeline borbe protiv siromaštva i promovisanja socijalne pravde za sve ljude.

Partiji koja je za nezavisnost Hongkonga preti zabrana

Vlasti u Hongkongu upozorile su partiju koja se zalaže za nezavisnost da može biti zabranjena po osnovu nacionalne bezbednosti, u jednom od najoštrijih koraka protiv separatizma od povratka te teritorije pod vlast Kine 1997. godine.

Spaseno 165 migranata, izvučeno telo deteta

Libijska obalska straža saopštila je danas da je kod obale istočno od glavnog grada Tripolija spasila 165 migranata, uključujući 34 žene i 12 dece i izvukli telo jednog deteta.

Rusija pojačava saradnju sa SAD u Siriji

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je spremno da pojača saradnju s američkom vojskom u Siriji, posle helsinškog samita predsednika SAD i Rusije, Donalda Trampa i Vladimira Putina.

Japan i SAD produžili nuklearni pakt

Japan i SAD su produžili nuklearni pakt, a ministar spoljnih poslova Japana Taro Kono je izjavio da Japan mora da smanji svoje zalihe plutonijuma kako bi se pakt održao.

Još jedan britanski ministar podneo ostavku

Britanski ministar za vojne nabavke Guto Beb podneo je ostavku nakon što je u ponedeljak uveče glasao protiv amandmana na predlog zakona o carini, koji je podržala vlada kao deo planova za Bregzit.