Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Snouden: Tramp najviše na svetu voli Putina

Obraćajući se putem video linka iz Moskve, uzbunjivač i bivši saradnik NSA Edvard Snouden poručio je da predsednik SAD Donald Tramp nikoga na svetu ne voli više od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Lava na Havajima sve bliža geotermalnoj centrali

Lava koja se razliva iz pukotina zemlje usled erupcija vulkana Kilauea, na Velikom ostrvu na Havajima, stigla je danas do područja na kome se nalazi geotermalna centrala i preti da izazove dodatnu štetu, saopštila je danas Geološka opservatorija SAD.

VIDEO: Demonstranti upali na Frljićevu predstavu u Češkoj

Grupa od 30 demonstranata upala je sinoć među glumce na scenu jednog češkog pozorišta u pokušaju da spreči glumce Mladinskog gledališča iz Ljubljane da izvedu predstavu hrvatskog režisera Olivera Frljića "Naše nasilje, vaše nasilje", a iz sale je morala da ih izvede policija.

Irski premijer pozdravio "tihu revoluciju"

Irski premijer Leo Varadkar pozdravio je "tihu revoluciju" u zemlji, pošto su privremeni rezultati referenduma ukazali da su Irci ubedljivo glasali za liberalizaciju zakona o abortusu.

Lažna dojava o bombi u kijevskom metrou

Kijevska policija evakuisala je danas, uoči finala Lige šampiona, pet stanica gradskog metroa nakon dojave o bombi, ali je nakon pregleda utvrđeno da je ta dojava bila lažna.

Francuska i Holandija protiv pregovora sa Skopljem o priključenju EU

Već izvesno vreme Briselom kruži "non pejper" o neslaganju nekih država, pre svega Francuske i Holandije, da Makedonija u junu dobije datum za otpočinjanje pregovora o priključenju Evrpskoj uniji, čak i ako se dijalog sa Grčkom u vezi sa imenom pozitivno okonča do početka samita lidera EU.

Nastavnik oborio napadača i sprečio masakr u učionici

Džejson Simen, nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je nakon što je tri puta pogođen iz vatrenog oružja, dok je sprečavao naoružanog učenika da napravi masakr u učionici, tako što je oborio napadača na pod.