Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Nastavnik oborio napadača i sprečio masakr u učionici

Džejson Simen, nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je nakon što je tri puta pogođen iz vatrenog oružja, dok je sprečavao naoružanog učenika da napravi masakr u učionici, tako što je oborio napadača na pod.

Evropski parlament u uzbuni zbog ispitivanja Marka Zakerberga

Vodeći poslanici Evropskog parlamenta naredne sedmice će održati privatni sastanak na kojem će raspravljati o javno održanom ispitivanju izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zakerberga koje je naišlo na velike kritike evroparlamentaraca, a posebno pokude će ići na račun predsednika te institucije, Antonija Tajani, koji je bio zadužen za taj događaj.

Rekordne prodaje loto listića u Njujorku

Ukupna prodaja loto listića i video igara na sreću za ovu fiskalnu godinu u državi Njujork iznosi skoro 10 milijardi dolara, što je rekord u toj saveznoj američkoj državi, saopštili su zvaničnici državne lutrije.

SAD upozorile Siriju na kršenje dogovora o prekidu vatre

Amerika je danas upozorila Siriju da će preduzeti "čvrste i adekvatne" mere kao odgovor na kršenje dogovora o prekidu vatre, izražavajući zabrinutost zbog izveštaja o mogućoj vojnoj operaciji u "zoni deeskalacije" na jugozapadu te zemlje.

Bez dogovora o imenu Makedonije

Ministri spoljnih poslova Grčke Dimitris Kocijas i Makedonije Nikola Dimitrov ni posle dva dana pregovora u sedištu Ujedinjenih nacija u NJujorku nisu uspeli da se dogovore oko 27 godina dugog spora o imenu Makedonije, javlja RTS pozivajući se na grčke medije.

Tramp: Moguć samit sa Kimom 12. juna, kako je i planirano

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da Vašington "razgovara" s Pjongjangom posle njegovog otkazivanja samita sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, i naveo da bi taj sastanak ipak mogao da bude održan 12. juna, kako je i planirano.