Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

SAD upozorile Siriju na kršenje dogovora o prekidu vatre

Amerika je danas upozorila Siriju da će preduzeti "čvrste i adekvatne" mere kao odgovor na kršenje dogovora o prekidu vatre, izražavajući zabrinutost zbog izveštaja o mogućoj vojnoj operaciji u "zoni deeskalacije" na jugozapadu te zemlje.

Bez dogovora o imenu Makedonije

Ministri spoljnih poslova Grčke Dimitris Kocijas i Makedonije Nikola Dimitrov ni posle dva dana pregovora u sedištu Ujedinjenih nacija u NJujorku nisu uspeli da se dogovore oko 27 godina dugog spora o imenu Makedonije, javlja RTS pozivajući se na grčke medije.

Tramp: Moguć samit sa Kimom 12. juna, kako je i planirano

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da Vašington "razgovara" s Pjongjangom posle njegovog otkazivanja samita sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, i naveo da bi taj sastanak ipak mogao da bude održan 12. juna, kako je i planirano.

Morgan Frimen se izvinio nakon optužbi za seksualna uznemiravanja

Čuveni američki glumac Morgan Frimen izvinio se nakon što ga je osam žena optužilo za seksualno uznemiravanje i on je poslednji u nizu poznatih ličnosti filmske industrije optuženih za neprimereno ponašanje od izbijanja afere s producentom Harvijem Vajnstajnom.

Irci danas glasaju o izmeni zakona o abortusu

Građani Irske glasaće u petak na referendumu o promeni zakona o abortusu, prema kome je prekid trudnoće dozvoljen samo ako ugrožava život majke i koji predviđa kaznu zatvora od 14 godina zatvora za ilegalni abortus.