Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Zemljotres pogodio Rodos

Zemljotres jačine 4,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je grčko ostrvo Rodos, saopštio je danas Geodinamički institut Nacionalne opservatorije Atine.

Erdogan formalno nominovan za predsednika Turske

Turska vladajuća Stranka pravde i razvoja formalno je nominovala predsednika Redžepa Tajipa Erdogana za predsedničkog kandidata na predstojećim opštim izborima u Turskoj planiranim za 24. jun.

Preti globalna epidemija denga groznice

Francuska prekomorska teritorija Reunion suočena je sa epidemijom denga groznice, koju bi turisti mogli da prenesu u druge zemlje, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Merkel: Nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da nuklearni sporazum s Iranom treba da se očuva, ali je pozvala Izrael da hitno podeli navodne obaveštajne podatke o nuklearnom programu Teherana sa Međunarodnom agencijom za atomsku energiju (IAEA).

Zatvara se Kembridž analitika

Britanska internet analitička kompanija Kembridž analitika (Cambridge Analytica), firma koja se našla u centru skandala zbog zloupotrebe ličnih podataka korisnika Fejsbuka u političkim kampanjama, saopštila je da će proglasiti bankrot.

HRT: Hrvatska neće dalje zaoštravati odnose sa Srbijom

Hrvatska neće dalje zaoštravati odnose sa Srbijom i hrvatski ambasador neće biti povučen iz Beograda nakon što je ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević u Srbiji proglašen nepoželjnom osobom, javila je danas Hrvatska radio televizija (HRT).