Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Irci danas glasaju o izmeni zakona o abortusu

Građani Irske glasaće u petak na referendumu o promeni zakona o abortusu, prema kome je prekid trudnoće dozvoljen samo ako ugrožava život majke i koji predviđa kaznu zatvora od 14 godina zatvora za ilegalni abortus.

Nastavili se diplomatski razgovori o imenu Makedonije

Ministri spoljnih poslova Grčke i Makedonije u četvrtak su, uz prisustvo specijalnog izaslanika UN Metjua Nimica, šest sati razgovarali iza zatvorenih vrata u sedištu UN u Njujorku o imenu bivše jugoslovenske republike.

Tramp posthumno pomilovao boksera Džonsona

Američki predsednik Donald Tramp pomilovao je danas posthumno boksera Džeka Džonsona, prvog crnog prvaka u boksu u teškoj kategoriji osuđenog pre više od 100 godina zbog veze sa belkinjom.

Irci sutra na referendumu glasaju o abortusu

Građani Irske glasaće u petak na referendumu o promeni zakona o abortusu, prema kome je prekid trudnoće dozvoljen samo ako ugrožava život majke i koji predviđa kaznu od 14 godina zatvora za ilegalni abortus.

Julija Skripalj: Oporavak je spor i bolan

Ćerka bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Julija, koja je zajedno s ocem napadnuta nervnim agensom u Velikoj Britaniji, izjavila je danas, u prvom obraćanju javnosti posle trovanja, da je njen oporavak spor i bolan.

Moguć štrajk zaposlenih u kockarnicama Las Vegasa

Desetine hiljada zaposlenih u kockarnicama u Las Vegasu mogli bi da obustave rad prvi put posle više od 30 godina pošto su članovi sindikata glasali za štrajk od 1. juna, što bi moglo da nanese ogromnu štetu tom gradu.