Novosadski informativni portal 021

Info - Svet

Italijanski novinar: Ne prepustiti Balkan istorijskim svađama

Izveštač iz Brisela italijanskog lista "Republika" Alberto D'Arđenio tvrdi da je predsednik Francuske Emanuel Makron u pravu: pre nego što se EU dalje proširi, morala bi da bude reformisana, ali da posle reforme niko ne bi imao ništa protiv integracije Zapadnog Balkana u Uniju.

Osuđen na zatvor zbog lažne vesti

Sud u Maleziji osudio je jednog državljanina Danske na sedam dana zatvora zbog objavljivanja lažnih vesti i to je prva kazna izrečena na osnovu novog zakona.

Pjongjang pomera kazaljke 30 minuta zbog Seula

Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će pomeriti unapred računanje vremena u Pjongjangu za 30 minuta, kako bi uskladio severnokorejsko vreme s južnokorejskim, saopšteno je u Seulu.

Letovanje ne može da priušti 60 odsto Hrvata?

Statistička agencija Evropske unije, Eurostat, objavila je nove podatke o mogućnostima stanovnika EU da sebi priušte nedelju dana godišnjeg odmora van kuće – prenosi Index.hr. Hrvati su, u odnosu na prošlu godinu, u neznatno boljoj poziciji, ali i dalje su pretposlednji na popisu.

Atif Dudaković pušten na slobodu

Atif Dudaković i ostalih 12 bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, osumnjičenih za ratni zločin nad Srbima, pušteni su na slobodu.

Deca aktivirala neeksplodiranu granatu, troje mrtvih

Grupa avganistanske dece aktivirala je danas neeskplodiranu minobacačku granatu u stambenoj zoni u istočnoj provinciji Nangarhar, izazvavši eksploziju u kojoj je poginula jedna žena i dvoje dece, rekao je avganistanski zvaničnik.