Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Bogaroški: Neću da budem jedini s dve funkcije

Direktor novosadskog Gradskog saobraćajnog preduzeća, Branislav Bogaroški, podneo je ostavku na mesto poslanika u Skupštini Vojvodine, iako je ranije dobio saglasnost Agencije za borbu protiv korupcije za obavljanje dve funkcije.  

Pacijenti ispaštaju zbog loše organizacije

Rad zaštitnika prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama u Vojvodini je neregulisan i oni su istovremeno angažovani i na drugim pravnim poslovima, zbog čega ispaštaju pacijenti koji im se poveravaju, saopštila je Kancelarija vojvođanskog ombudsmana.

Grad vraća oduzete crkvene knjige

Gradske vlasti raspisale su javnu nabavku za fotokopiranje i prekoričavanje oštećenih verskih matičnih knjiga, na osnovu Zakona o vraćanju imovine crkvama i verskim zajednicama.

Radovi u Mileve Marić do 1. oktobra

Rekonstrukcija vrelovodne mreže u ulici Mileve Marić trebalo bi da bude završena do početka nove grejne sezone, rekao je direktor "Novosadske toplane", Vladimir Jelić.

Starović od ponedeljka u Gradskom veću

Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove trebalo bi da u ponedeljak preuzme funkciju člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje od svog stranačkog kolege, Milana Đukića, koji je zbog sukoba interesa na to mesto podneo ostavku, a zadržao poslanički mandat u Skupštini Vojvodine.  

Taksisti ponovo protestuju

Taksi udruženja Novog Sada najavila su protest za 26. septembar ukoliko se u petak, 23. septembra, na sednici Gradskog veća ne donese odgovarajući akt o najnižoj ceni taksi tarife.

Novi Sad bez potencijala za prestonicu kulture

Od odluke da se Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture početkom ove godine, pa sve do danas, gradske vlasti nisu komunicirale sa kulturnim producentima, slobodnim umetnicima ni nezavisnim udruženjima.

Više komunalnih policajaca nakon popisa

Broj komunalnih policajaca u gradu najverovatnije će biti povećan po objavljivanju konačnih rezultata predstojećeg popisa stanovništva, ali još nema nagoveštaja o raspisivanju konkursa za nova radna mesta.

Pavličić podneo ostavku

Posle odluke Ustavnog suda o nespojivosti funkcija, ostavke pojedinih poslanika Skupštine Vojvodine stigle su u skupštinsku službu, a Odbor za administrativna i mandatna pitanja razmotriće ih na svojoj sledećoj sednici, izjavio je predsednik tog odbora Miloš Gagić.

VIDEO: NLO iznad Bukovca?

Radio-televizija Vojvodine (RTV) objavila je danas u centralnoj informativnoj emisiji u 17 sati fotografiju na kojoj se vidi nepoznati leteći objekat, koja je snimljena 10. septembra na obroncima Fruške gore.

Novi Sad-grad murala

U okviru projekta "Novi Sad-grad murala", završen je prvi mural koji je iscrtalo udruženje građana "New point of culture" (NPC).

Bora Novaković se odrekao mesta direktora u ZIG-u

Prema nezvaničnim informacijama, gradonačelnik Igor Pavličić zadržao je funkciju prvog čoveka grada, a podneo je ostavku na mesto poslanika, dok su direktori Lisja i Zavoda za izgradnju grada, Srboljub Bubnjević i Borislav Novaković, zadržali poslaničke, a odrekli se direktorskih funkcija.  

Malo kazni zbog prljanja grada

Gradske vlasti troše desetine miliona dinara godišnje na uklanjanje divljih deponija i čišćenje javnih površina, dok oni koji prljaju grad i dalje prolaze skoro nekažnjeno.