Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Funkcioner LSV-a iza bilborda "Ja sam Vojvođanin"

Dvanaest bilborda sa kojih su građani pozivani da se na popisu izjasne kao Vojvođani, u ime nevladine organizacije Liga društvene jednakosti, zakupio je Đorđe Živančev iz Novog Sada, pri čemu je račun za samo jednu sedmicu iznosio 176.000 dinara.

Škole bez prostora za samo jednu smenu

Mnoge novosadske osnovne škole neće biti spremne za novi Zakon o osnovnoškolskom obrazovanju koji uskoro treba da bude usvojen, a prema kom su, između ostalog, obavezne đačke kuhinje, a predlaže se i jednosmenski rad od 8 do 17 časova.

Zahtevi elektronskim putem od juna

Novosađani će od juna sledeće godine sve zahteve koji se inače podnose u Gradskoj kući moći da pošalju elektronskim putem ili predaju lično u bilo kojoj pisarnici u gradu.

Besplatan ulaz u Muzej grada

Ulaz u Muzej grada Novog Sada biće besplatan u subotu, od 12 do 18 časova, uz stručno vođenje na stalnim i tematskim izložbama, saopšteno je iz tog muzeja.

Studenti traže manje školarine

Predstavnici parlamenata sa svih novosadskih fakulteta održali su protest juče ispred zgrade Rektorata, gde su potpisivali peticiju sa zahtevima koje će predati Ministarstvu prosvete i nauke.

Ombudsman: Ne treba suditi novinarima "Građanskog"

Zaštitnik građana Srbije Saša Janković izjavio je da se nada da neće biti sudskog postupka protiv urednika i novinara ugašenog dnevnika "Nacionalni građanski" jer, kako je rekao, nije primetio da su posledice objavljenih informacija loše.

Obveznicama do kanalizacije

Grad Novi Sad i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) potpisali su sporazum o davanju garancija za izdavanje municipalnih obveznica u vrednosti od 35 miliona evra.

FOTO: Radnici Dnevnika ujedinjeni u protestu

Nezadovoljni radnici "Dnevnik novina i časopisa" i "Dnevnik prometa" protestovali su danas zbog neisplaćenih zarada, najpre ispred firme, nakon čega se povorka zaputila do zgrade Vlade Vojvodine, koja je osnivač ovog preduzeća.

Predstavnici 40 pozorišta u Novom Sadu

Generalna skupština Evropske teatarske konvencije (ETC), koja će u Novom Sadu okupiti predstavnike više od 40 evropskih pozorišta, biće svečano otvorena danas u Gradskoj kući.