Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

FOTO: Radnici Dnevnika ujedinjeni u protestu

Nezadovoljni radnici "Dnevnik novina i časopisa" i "Dnevnik prometa" protestovali su danas zbog neisplaćenih zarada, najpre ispred firme, nakon čega se povorka zaputila do zgrade Vlade Vojvodine, koja je osnivač ovog preduzeća.

Predstavnici 40 pozorišta u Novom Sadu

Generalna skupština Evropske teatarske konvencije (ETC), koja će u Novom Sadu okupiti predstavnike više od 40 evropskih pozorišta, biće svečano otvorena danas u Gradskoj kući.

Širi se štrajk u Dnevniku

Zaposleni u "Dnevnik Holdingu", "Dnevnik - Novine i časopisi" i "Dnevnik prometu" organizovaće u četvrtak u 9 sati ispred Dnevnikove zgrade protest, jer mesecima rade bez plate i zdravstvenog osiguranja.

Novi Sad lošiji za rad nego za život

Građani su Novi Sad i Beograd znatno lošije ocenili kao mesto za rad nego kao mesto za život, a trećina je zaključila da bi lokalni organi vlasti trebalo da imaju veću ulogu u stvaranju uslova za otvaranje novih radnih mesta.

Bojoviću uručena optužnica, čeka se suđenje

Glavnom i odgovornom uredniku ugašenog lista "Nacionalni građanski" Miloradu Bojoviću danas je uručena optužnica koja njega i novinarku tog lista Jelenu Spasić tereti za odavanje državne tajne, zbog objavljivanja izveštaja sa oznakom "strogo poverljivo" u kojem se analizira potencijal odbrane Republike Srbije.

"Naši" nisu spalili zastavu BiH u Novom Sadu

  Policija nema saznanja da se paljenje zastave Bosne i Hercegovine desilo na teritoriji Novog Sada, rečeno je u policiji povodom tvrdnji ekstremističke organizacije "Naši" da su u vojvođanskoj prestonici zapalili zastavu te zemlje u znak protesta zbog koncerta Dina Merlina u Beogradu.

Peticija podrške za Spasićevu i Bojovića

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je 250 novinara za jedan dan potpisalo peticiju protiv tajnog suđenja Jeleni Spasić i Miloradu Bojoviću, novinarki i uredniku novosadskog lista "Nacionalni građanski".

Završena bibliografija Ive Andrića

Bibliografija Ive Andrića, izrađena povodom stogodišnjice objavljivanja prvog Andrićevog rada i pedesetogodišnjice od primanja Nobelove nagrade za književnost, biće poklonjena naučnim i narodnim bibliotekama kao i nacionalnim ustanovama u inostranstvu.

Dačić: Maloletnici su prvi napali policajca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je navodno postupanje policijskih službenika koji su pretukli četvoricu petnaestogodišnjaka na Rotkvariji neprihvatljivo, ali tvrdi da su incident izazvali maloletnici.