Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Više intervencija Hitne pomoći zbog vrućine

Služba Hitne medicinske pomoći u Novom Sadu je, zbog velikih vrućina, danas i prethodnog dana imala za oko 20 odsto više intervencija nego obično, izjavio je šef smene u Hitnoj pomoći dr Emil Krombholc.

Komemoracija povodom smrti Žarka Nikolića

Komemoracija povodom smrti kapitena prve šampionske generacije Vojvodine i reprezentativca Jugoslavije, Žarka Nikolića, biće održana u četvrtak 25. avgusta u 11:30 časova u FC "Vujadin Boškov".

Duvanje u dreger u javnim preduzećima

Iako je ideja da se zaposleni u javnim preduzećima testiraju na psihoaktivne supstance još uvek na nivou predloga Gradske kuće, neke od tih novosadskih firmi uveliko obavljaju kontrole.

Rebalans budžeta finansira nove puteve

Najveći deo od novca koji će lokalna samouprava u septembru dobiti rebalansom budžeta biće utrošeno na izgradnju putne infrastrukture, obećava gradonačelnik Igor Pavličić.

Konkurs za prekograničnu saradnju s Hrvatskom

U okviru ostvarivanja Programa prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske, EU će izdvojiti oko 5,3 miliona evra za više različitih projekata koji će znatno da pomognu jačanju naše privrede, poboljšanju infrastrukture i zapošljavanju, izjavio je direktor vojvođanskog Fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov.

Novosadskom Zavodu ne preti nestašica krvi

Iako je za letnji period katakterističan manji odziv dobrovoljnih davalaca krvi zbog godišnjih odmora, novosadski Zavod za tranfuziju krvi ima dovoljne zalihe svih krvnih grupa, kaže za Radio 021 portparolka te zdravstvene ustanove Zorica Bjelić.

"Trkom za dah" na Sajmištu

Manifestacijom "Trkom za dah" na bazenima "Sajmišta", Novi Sad će se sutra pridružiti ostalim gradovima u nacionalnoj kampanji za borbu protiv raka pluća.

Aparati za zračenje tek dogodine?

Preko potrebni aparati za zračnu terapiju obolelih od raka stići će u Institut za onkologiju u Sremskoj Kamenici tek sledeće godine, kaže za Radio 021 ministar zdravlja Zoran Stanković.