Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Sindikat traži od države da spreči privatizaciju "Vodovoda"

Gradski i pokrajinski sindikat komunalnih radnika uputili su pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, Ministarstvu životne sredine i republičkoj Direkciji za imovinu u kojem negoduju zbog "najave novosadskih vlasti da će putem javno-privatnog partnerstva privatizovati preduzeće Vodovod i kanalizacija".

Posao dali firmi koja nije postojala

Centralizovana školska baza podataka i sistem za obaveštavanje roditelja o uspehu učenika uskoro bi trebalo da postanu prošlost, jer je povernik za zaštitu podataka o ličnosti utvrdio da je projekat započet u suprotnosti sa zakonom.

Pokrajinski sekretarijat prekršio zakon

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, izdao je  pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje rešenje o zabrani obrade podataka o ličnosti.

Grad nema sluha za "CK 13"

Predstavnici Omladinskog centra "CK 13" danas su o svom trošku prekrečili grafite mržnje sa fasade zgrade u Ulici Vojvode Bojovića, nezadovoljni izostankom podrške gradske vlasti.

Nema para za Dunavski park

U Dunavski park, nekada najuređeniji, nije bilo značajnijih ulaganja već tri godine, odnosno od kada je zahvaljujući donaciji jedne banke uređeno osvetljenje.

Izdavanje garaža i parkinga nelegalno

Koristeći višegodišnji problem nedostatka parkinga u gradu, pojedini Novosađani pokušavaju da iskoriste to što imaju garažu ili više prostora, da susedima i drugim sugrađanima iznajme prostor za parkiranje.