Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Prestao da radi Jugoalat

Nekada poznata novosadska fabrika "Jugoalat" prestala je u petak zvanično sa radom. Posle 15 sati kada je završena poslednja radna smena zauvek su ugašene mašine.

Poreska poranila sa praznovanjem

Mada je zakonom o državnim i verskim praznicima precizirano da će zbog Praznika rada, koji pada u nedelju, neradni dani biti ponedeljak i utorak, 2 i 3. maj, Poreska uprava je izgleda započela prvomajsko praznovanje nešto ranije, a da o tome nije postojalo nikakvo prethodno obaveštenje.

Novosađani predstavljaju Srbiju u Njujorku

Tim studenata sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka pobedio je danas na studentskom takmičenju "Imedžin kup" (Imagine Cup) u Rektoratu univerziteta u Beogradu, pa će u julu predstavljati Srbiju na istoimenom svetskom takmičenju u Njujorku.

Cinema city od 18. do 25. juna

Novo izdanje Internacionalnog filmskog festivala Cinema City dešava se od 18. do 25. juna, u Novom Sadu. Tokom tih osam dana, Novi Sad postaje grad-bioskop, u kome se filmski, muzički i edukativni programi održavaju na različitim mestima u gradu i rade bioskopi na otvorenom.

Sekretar traži rasvetljavanje afere

Povodom mogućih nezakonitosti i sumnjivih detalja u vezi sa projektom Centralne školske baze podataka, iz kabineta pokrajinskog sekretara za obrazovanje, Andora Delija, saopštavaju da se skretar zalaže za potpuno rasvetljavanje svih sumnjivih elemenata, oko izbora kandidata javnog poziva objavljenog prošle godine od strane ranijeg Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, kao i za kažnjavanje učesnika ukoliko se njihova odgovornost dokaže.

Ministar poslao inspekciju u Klinički centar

Zbog sumnje da je jedna žena prošlog petka umrla jer su u novosadskom Urgentnom centru odbili da joj ukažu pomoć upućujući je na Dom zdravlja, u Klinički centar Vojvodine u petak je došao republički zdravstveni inspektor.  

Sindikat traži od države da spreči privatizaciju "Vodovoda"

Gradski i pokrajinski sindikat komunalnih radnika uputili su pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću, premijeru Mirku Cvetkoviću, Ministarstvu životne sredine i republičkoj Direkciji za imovinu u kojem negoduju zbog "najave novosadskih vlasti da će putem javno-privatnog partnerstva privatizovati preduzeće Vodovod i kanalizacija".

Posao dali firmi koja nije postojala

Centralizovana školska baza podataka i sistem za obaveštavanje roditelja o uspehu učenika uskoro bi trebalo da postanu prošlost, jer je povernik za zaštitu podataka o ličnosti utvrdio da je projekat započet u suprotnosti sa zakonom.