Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Hrvatskoj vraćen deo kulturnih dobara

U Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Novom Sadu održan je dvodnevni sastanak Međudržavne mešovite komisije za povraćaj kulturnih dobara Hrvatske i Srbije, saopštilo je Ministarstvo kulture Hrvatske.

Putari idu u Beograd po rešenje

Predstavnici preduzeća u sastavu "Nibens grupe", banaka i Vlade Srbije sastaće se danas u Beogradu kako bi našli rešenje za problem u kojem su se našle putarske firme.  

Kvar na kablu uzrokovao nestanak struje

Zbog kvara na kablu između trafostanica Novi Sad 4, koja se nalazi kod hipermarketa Tempo, i trafostanice Sever, koja se nalazi kod Almaškog groblja, jutros oko 10 sati bez struje je ostao velik deo Novog Sada.

Davalaca krvi ima dovoljno

Novosađani se u velikoj meri odazivaju na pozive Zavoda za transfuziju krvi i dobrovoljnih davalaca ima dovoljno, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Atila Čengeri.

Đokovićevom kapetanu sudi se za ubistvo Novosađanina

Kapetan Ivan Žegura ponovo je došao u žižu javnosti pre dva dana, kada je objavljeno da je on upravljao jahtom porodice Đoković koja nije mogla da uplovi u Dubrovnik, a on je osumnjičen da je pre četiri godine jahtom ubio Dragišu Milića iz Novog Sada.

Kuvaju besplatnu hranu

Aktivisti organizacije "Anuks" danas će od 15 do 19h spremati besplatnu hranu na površini u okolini pruge koja razdvaja Detelinaru i Novo naselje.

Na Sajmu zapošljavanja 27 poslodavaca

Novosadska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) organizovaće u sredu, 15. juna, Sajam zapošljavanja na kojem će, prijavljenih 27 poslodavaca, nezaposlenima ponuditi više od 220 slobodnih radnih mesta, saopštila je NSZ.

Većina Novosađana veruje u bolje sutra

Reč promena čak 42 odsto Novosađana asocira na brigu, 40 odsto ispitanika promenu doživljava kao stres, dok 34 odsto njih sa strahom reaguje na promenu,  pokazuju rezultati istraživanja agencije za društveno odgovorni marketing "Ralf marketing".

"Heroj Pinki" u štrajku

Radnici nekad uspešne brodarske firme "Heroj Pinki", sada članice "Dunav grupe", od utorka su u generalnom štrajku jer mesecima nisu dobili platu.

Rasparčavaju Radosno detinjstvo?

Na sledećoj sednici Skupštine grada biće predloženo da se Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo" podeli na šest delova i da ubuduće ima isto toliko direktora.

Političari koče istragu na Institutu za onkologiju?

Dok republički ministar zdravlja Zoran Stanković kaže da navode o trgovini listama čekanja pacijanata obolelih od raka treba da istraže pokrajinski organi, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić navodi da slučaj treba da istražuje policija, a ne da se, kako kaže, stvara atmosfera hajke.

"Toska" pred punim Trgom

Novosađani su sinoć, na velikom video-bimu na Trgu slobode, putem satelita pratili prenos čuvene opere "Toska" Đakoma Pučinija, iz Umetničkog centra kraljice Sofije u španskoj Valensiji.

Na jesen drvoredi u "betonskim džunglama"

Nova Detelinara i Grbavica dobiće na jesen nove drvorede, čime će početi ozelenjavanje gradskih naselja koja su usled povećane urbanizacije u poslednjih nekoliko godina praktično ostala bez zelenih površina i drveća.