Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Zbog groma presušile slavine

Mada su gradske ulice tokom sinoćnjeg nevremena za kratko vreme bile pune vode, slavine u stanovima Novosađana su oko 18 časova presušile.

Konkurs za turističke ideje

Razvojna banka Vojvodine i Fondacija Stejt of egzit (The State of Exit) raspisale su konkurs za 10 donacija od po 1.000 evra, za 10 najboljih preduzetničkih ideja koje doprinose turističkoj ponudi Novog Sada, a koje bi bile realizovane u toku festivala "Egzit".

Protestovali zbog uskraćenog novca

Iako je u budžetu Grada ove godine izdvojeno znatno više sredstava za socijalnu zaštitu nego prethodnih godina, pojedini korisnici, među kojima su i organizacije osoba sa invaliditetom, ostale su uskraćene za novac namenjen rehabilitaciji, odmoru i oporavku te kategorije sugrađana, a pare nisu dobili ni za registraciju, gorivo, niti za održavanje kombi vozila.

Iz slavina tekao mulj

Građane Limana, Bulevara, Petrovaradina i Grbavice ovih dana često je zaticalo neprijatno iznenađenje kada bi odvrtali česme - iz slavine je tekla zamućena, a na momente potpuno crna voda.

Premijera u Novosadskom pozorištu

Peta ovosezonska premijera u Novosadskom pozorištu/Ujvideki szinhaz zakazana je za petak. Reč je o predstavi "Alabama song", Žila Leroa, koju je režirao Rahim Burhan.  

Nema volje da se smanji administracija

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor ocenio je da ni na državnom, pokrajinskom i lokalnom nivou vlasti ne postoji stvarna rešenost da se smanji administracija.

Godinu dana sređuju put od 12 kilometara

Magistralni put M-7, od Kaća do Žablja, često je delimično ili potpuno zatvaran za saobraćaj u poslednjih godinu dana, pa se nameće pitanje opravdanosti čestih radova i zatvaranja ovog puta.  

Štrajk policije ipak 10. juna

Policija za tri dana stupa u generalni štrajk. Predsednik Sindikata srpske policije Glišo Vidović potvrdio je za Radio 021 da će se poštovati minimum procesa rada.