Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Počelo uređenje puteva u Adicama

U Adicama je počelo asfaltiranje Veterničke ulice, koja to naselje povezuje sa Veternikom, a Grad je preuzeo obavezu da održava još 109 ulica gde je nasut tucanik.

Ne stižu da uhvate počinioce

Komunalna policija registrovala je 27 divljih deponija na teritoriji grada i prigradskih naselja, a  najkritičnije su tri deponije u Adicama i tri u Futogu.

Neobavešteni o porodiljskom za muškarce

Jedan Novosađanin, čija supruga boluje od cerebralne paralize, nije mogao da ostvari svoje pravo na porodiljsko odsustvo za muškarce jer niko od onih kojima se obratio nije znao da mu objasni na koji način to može da učini.

Grad neće vojne objekte?

Ministarstvo odbrane želi da Novom Sadu proda sedam gradskih kasarni, skladišta i drugih vojnih kompleksa, čija je vrednost procenjena na više od 1,4 milijarde dinara.

Proslava praznika Portugala uz utakmicu

Portugalski ambasador u Srbiji Luiš de Alemeida Sampajo dobio je specijalnu dozvolu Vlade Portugala da 18. maj, nacionalni praznik ove države, proslavi u Novom Sadu umesto u sedištu ambasade u Beogradu.

Žitelji Bocki ponovo ispred Gradske kuće

Građani Bocki danas će se ponovo okupiti ispred Gradske kuće kako bi nastavili sa protestima, jer gradska vlada nema sluha za višedecenijski problem nedostatka vode i kanalizacije u tom naselju, najavio je za Radio 021 član Inicijativnog odbora Nenad Ćirković.

Potpisi za referendum o statusu "Vodovoda"

Inicijativni odbor za Građansku inicijativu dostavio je Skupštini grada predlog za raspisivanje referenduma na kojem građani treba da se izjasne o sudbini preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a danas počinju da prikupljaju potpise na 13 lokacija u gradu, najavio je predsednik Sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević.