Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Vesti

Obuka sportskih trenera

Većina sportskih trenera koji rade sa mladima u različitim gradovima Vojvodine nije kvalifikovana za taj posao.

Grad ima da sija!

Mračne ulice u gradu, ali i prigradskim naseljima, od ovog proleća bi trebalo da budu prošlost, kažu nadležni.

Prvi sveštenik CPC u Srbiji

Kanonski nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva nedavno je imenovala Vojislava D. Miljanića za paroha te crkve u Novom Sadu i Lovćencu.

Čanak traži policiju za Vojvodinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će poslanici te stranke podržati rekonstruisanu Vladu Srbije i najavio da će, čim vlada bude izabrana, LSV otvoriti pitanje formiranja policijske uprave za Vojvodinu.

Popravke na putevima počinju od nedelje

Prema rečima člana Gradskog veća za saobraćaj Siniša Bubnjevića od sledeće sedmice počinje popravka kolovoza i ulica oštećenih tokom zime. On je dodao da su u preduzeću "Put" već počeli sa pripremama kako bi asfaltna baza bila pokrenuta u ponedeljak.

Da li je greh ukrasti knjigu?

Novosađani sve više kradu knjige. Neki da bi ih prodali, neki iz obesti, a neki jer žele da ih pročitaju, ali, ako bismo pitali prodavce u knjižarama da li je greh ukrasti knjigu, odgovor bi sigurno bio potvrdan.

Uručena nagrada "Miroslav Antić"

Nagrada "Miroslav Antić" uručena je danas u Svečanoj sali Gradske kuće pesniku Nikoli Vujčiću, za najbolju knjigu pesama u 2010. godini "Dokle pogled dopire".

Počinje sanacija kolovoza

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj, Siniša Bubnjević, najavio je da će od sledeće nedelje, sa porastom temperature, početi ozbiljnija sanacija oštećenja na putevima.

Oprez u odlaganju otplate kredita

Privrednici i stručnjaci u Vojvodini ocenili su da je najavljena mera Vlade Srbije o odlaganju otplate kredita kod banaka u ovim ekonomskim prilikama dobra za stanovništvo, ali su istovremeno upozorili dužnike da budu oprezni i da proračunaju šta tim odlaganjem u ovom trenutku dobijaju, a šta bi mogli da izgube na duži rok.

Rok koncert za dečji kamp

Novosadski "Šinobusi", beogradski "Del Arno bend" i "Porše Lin", kao i somoborski "Lajn aut" nastupiće na humanitarnom koncertu "Pusti glas - jedan dan mogu", večeras u "Fabrici" Studentskog kulturnog centra (SKC) Novog Sada.