Novosadski informativni portal 021

Zabava

Imanje veće od Srbije na prodaju

Vlasnik "parčeta" zemlje većeg od Srbije može se postati za 325 miliona dolara, pošto je najveće privatno zemljište na svetu ponuđeno na prodaju.

U kojoj profesiji je najviše psihopata?

Kevin Daton, psiholog sa Oksforda i autor knjige 'The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success' ističe da psihopatija može da predstavlja veliku prednost u pojedinim zanimanjima, a u sledećim je ovaj poremećaj ličnosti najzastupljeniji.

Veća plata za one koji se voze biciklom

Gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski najavio je danas da će svi zaposleni u gradskoj administraciji koji na posao dolaze biciklom u narednom periodu dobiti za tri odsto uvećanu platu.

Parking kazna za umetničku skulpturu

Austrijski umetnik Ervin Wurm, poznat po svojim vizijama kojima izaziva tradicionalne forme, u nemačkom gradu Karlsrue je u okviru samostalne izložbe, na otvorenom prostoru predstavio i svoju viziju kamioneta "koji se pije".

Koliko bi domaćice zarađivale da su plaćene?

Često se može čuti da biti majka i domaćica nije lak posao, jer zahteva celodnevno angažovanje koje podrazumeva kuvanje, pranje, čišćenje, brigu o deci i obavljanje niza drugih aktivnosti i sve to besplatno, a da se plaća, plata bi bila više od 50.000 dolara godišnje.

Dalaj lama proslavio 80. rođendan

Tibetanski duhovni vođa, Dalaj lama, proslavio je danas svoj 80. rođendan uz molitve za dug život u Daramasali, prestonici Tibetanaca u egzilu, na severu Indije.

Oboren svetski rekord u jahanju talasa

Novi svetski rekord "jašući" zajedno na talasima danas je postavilo 66 surfera, a šampioni i lokalni heroji surfovanja uspeli su da se održe na 12 metara dugoj dasci 12 sekundi, što je dve sekunde više od prethodnog rekorda koji je pre deset godina postavilo 47 australijskih surfera.

U trci do Portugala učestvuje 70.000 golubova

Portugalska agencija za civilni saobraćaj posavetovala je u subotu pilote da lete sa naročitom pažnjom zato što je u susednoj Španiji ka nebu upućeno 70.000 golubova, učesnika trke do Portugala, iz koje ove ptice potiču.