Novosadski informativni portal 021

Zabava

Najstarija maratonka ima 92 godine

Jedna 92-godišnja Amerikanka, koja je bolovala od raka, u nedelju je postala najstarija maratonka na svetu, a stazu od 42 kilometra je prevalila za sedam sati i 24 minuta.

Prodaje se kalifornijski ranč Majkla Džeksona

Kalifornijski ranč "Neverlend" (Nedođija) u kojem je kralj popa Majkl Džekson živeo 15 godina, prodaje se za 100 miliona dolara, saopštila je danas u Los Anđelesu agencija za luksuzne nekretnine Sotbi.

"Solarni Jugo" novi hit u Sarajevu

Profesor Sabahudin Vrtagić i njegovi učenici iz Međunarodne škole u Sarajevu napravili su automobil koji već privlači ogromnu pažnju, kako slučajnih prolaznika, tako i onih koji žele da saznaju više o tome kako izgleda i radi automobil na solarni pogon.

FOTO: Stripovi uz koje je Jugoslavija odrastala

Pored ekspanzije raznih onlajn igrica i virtuelne zabave, strip je danas skoro zaboravljena umetnost, ali ipak nekako egzistira, zahvaljujući grupi nepopravljivih strip-romantika, koji neguju kult devete umetnosti.

Vožnja po gradu nezdrava za bicikliste

Vožnja bicikla u gradu dobra je za smanjenje zagađenja vazduha, ali nije dobra za zdravlje biciklista, pokazuju rezultati istraživanja koje objavljuje list Australijen.