Novosadski informativni portal 021

Zabava

"Solarni Jugo" novi hit u Sarajevu

Profesor Sabahudin Vrtagić i njegovi učenici iz Međunarodne škole u Sarajevu napravili su automobil koji već privlači ogromnu pažnju, kako slučajnih prolaznika, tako i onih koji žele da saznaju više o tome kako izgleda i radi automobil na solarni pogon.

FOTO: Stripovi uz koje je Jugoslavija odrastala

Pored ekspanzije raznih onlajn igrica i virtuelne zabave, strip je danas skoro zaboravljena umetnost, ali ipak nekako egzistira, zahvaljujući grupi nepopravljivih strip-romantika, koji neguju kult devete umetnosti.

Vožnja po gradu nezdrava za bicikliste

Vožnja bicikla u gradu dobra je za smanjenje zagađenja vazduha, ali nije dobra za zdravlje biciklista, pokazuju rezultati istraživanja koje objavljuje list Australijen.

Zbog suše farbaju umesto da zalivaju travnjake

Kaliforniju je pogodio još jedan talas velikih vrućina, a novi zakon zabranjuje vlasnicima bašti da ih zalivaju onoliko često koliko su to činili ranije, a mnogi su odlučili da svoje travnjake ofarbaju u zeleno.

NASA raspisala konkurs za kuće na Marsu i Mesecu

Premda nije našla nijedan dokaz o postojanju života na Mesecu ni na Marsu, Američka svemirska agencija (NASA) raspisala je konkurs 3DPHab (3D Printed Habitat Challenge) kako bi bila sigurna da će budući stanovnici zemljinog satelita i crvene planete imati krov nad glavom.

VIDEO: Za snoubording nije potreban sneg

Profesionalni ljubitelj ekstremnih sportova Adrijan Seni, koji radi i kao dubler u filmovima, "jahao" je oblake dok je visio sa helikoptera i dokazao da za snoubord ne treba sneg.

Rešena misterija rupa u švajcarskim sirevima

Posle skoro jednog veka istraživanja, konačno je rešena misterija rupa u nekim švajcarskim sirevima, kao što su ementaler i apencel objavio je danas Institut za nauku i prehrambene proizvode Agroskop (Agroscope), sa sedištem u Bernu.