Novosadski informativni portal 021

Zabava

Prva "državljanstva" Liberlanda

Predsednik Liberlanda Vit Jedlička podelio je prva "državljanstva" ove fiktivne državice nadomak Bačkog Monoštora u Srbiji i Zmajevca u Hrvatskoj.

Kameron se našalio ili je to stvarno mislio?

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas u predizbornoj kampanji da izbori u Velikoj Britaniji 7. maja predstavljaju "prekretnicu za njegovu karijeru" posle čega se odmah ispravio rekavši da je mislio na budućnost zemlje.

Klimatske promene ugrožavaju proizvodnju kafe

Uzgajanje kafe arabike, koja je u osnovi svetske kofeinske zavisnosti kao i privređivanje miliona malih poljoprivrednika, ugroženo je klimatskim promenama pošto rast temperatura i promene u padavinama mogu ograničiti oblasti u kojima može biti uzgajana, pokazuje istraživanje koje je preneo Gardijan.

Dva puta spustio papi Franji slušalicu

Italijan Franko Rabufi dva puta je spustio telefonsku slušalicu papi Franji jer je mislio da se neko s njim šali, ali se kasnije izvinio zbog greške, piše vatikanski dnevnik "L'Osservatore Romano".

Ruski svemirski brod sagoreće u atmosferi

Ruski svemirski teretni brod "Progres M-27M", koji je zbog kvara počeo nekontrolisano da se vrti u krug, biće usmeren prema zemlji između 5. i 7. maja i sagoreće u atmosferi, saopštila je ruska svemirska agencija Roskosmos.

Otputujte za 1. maj u Liberland

Vit Jedlička, samoproklamovani predsednik "Liberlanda", najavio je danas u Beogradu da će, povodom osnivanja te fiktivne "države" na granici Srbije i Hrvatske, na Dunavu 1. maja organizovati zabavu.