Novosadski informativni portal 021

Zabava

Pčele zavisne od pesticida

Kao nikotin neke ljude, tako i pojedini pesticidi izgleda privlače pčele, iako je to loše za njih, upozoravaju naučnici.

Direktor koledža tvrdi da se nevinost gubi trčanjem

Australijske vlasti pokrenule su istragu protiv islamskog koledža "Al takva" nakon što su se pojavile optužbe da je direktor te ustanove zabranjivao učenicama da učestvuju na atletskim takmičenjima "jer bi mogle da izgube nevinost".

Najčudnije činjenice o izmetu koje niste znali

Vršenje velike nužde je normalna fiziološka potreba svakog živog bića. Ljudi o tome malo pričaju, a mi smo odlučili da podelimo sa vama neke od najzanimljivijih činjenica o izmetu koje niste znali.

Gradonačelnik zabranio ženama da nose crnu odeću

Gradonačelnik tadžikistanske prestonice naredio je svim prodavnicama i buticima u gradu da prestanu da prodaju crnu odeću za žene, što je jedan od poteza kojim žele da smanje islamske kulturološke uticaje u samoj zemlji.

Ogromno interesovanje za državljanstvo Liberlenda

Projekat Čeha Vita Jedličke, koji je na površini od sedam kvadratnih kilometara između Hrvatske i Srbije osnovao još nepriznatu fiktivnu državu Liberland, privukao je veliku pažnju s 1,3 miliona poseta sajtu http://liberland.org/en/main za poslednja tri dana.

Japanci planiraju misiju na Mesec

Japan planira da pokrene bespilotnu misiju na Mesec, koja treba da bude korak ka budućim posetama Marsu, najavili su predstavnici Japanske svemirske agencije (JAXA).

Lešnici iz Alekse Šantića u Ferero čokoladama

Imovina preduzeća "Aleksa Šantić", koju čini poljoprivredno zemljište sa pratećim objektima, prodata je na javnom nadmetanju preduzeću Agriser iz Beograda po ceni od 7,95 miliona evra, saopštila je danas Agencija za privatizaciju.