Novosadski informativni portal 021

Zabava

Posao novinara najlošije kotiran

Na listi 10 najboljih zanimanja u Americi u 2015. godini, tri su povezana s matematikom, dok su među 10 najgorih tri iz oblasti medija, pokazalo je istraživanje portala CareerCast.

Turkiš Erlajnz savetuje pilote da se žene

Direktor kompanije Turkiš Erlajnz Temel Katil pozvao je danas svoje pilote koji su i dalje nevenčani da što pre to učine, podsećajući da je pad aviona Džermanvingsa pripisan namernom činu njegovog kopilota zbog psihičkih problema.

Julije Cezar pretrpeo seriju moždanih udara?

Rimski imperator Gaj Julije Cezar je najverovatnije pretrpeo seriju malih moždanih udara, što bi moglo da objasni njegovo tmurno raspoloženje u poznijim godinama, tvrde lekari Kraljevskog koledža u Londonu.

Pivo zabranjeno u Indoneziji

U Indoneziji, državi sa najvećim brojem muslimanskog stanovništva u svetu, od danas je zabranjena prodaja piva i drugih niskoalkoholnih pića u manjim trgovinskim prodavnicama, dok je "oštriji" alkohol oduvek bio prokazan.

Izdavao stan od 1,5 metara kvadratnih

Apelacioni sud iz Pariza kaznio je sa preko 10.000 evra vlasnika stana od 1,56 metara kvadratnih, koji je 15 godina iznajmljivao taj prostor na mansardi u francuskoj prestonici po ceni od 330 evra mesečno, kao i agenciju koja je izdala taj prostor kao stambeni.