Novosadski informativni portal 021

Zabava

Partija sa 88 miliona članova

Vladajuće indijska Baratija džanata - Indijska narodna partija, postala je najbrojnija stranka u svetu, izjavio je danas njen potpredsednik Dineš Sing, navodeći da je u stranci trenutno 88 miliona članova.

Otkrivene drevne posude za proizvodnju piva

Grnčarija stara više od 5.000 godina, koju su Egipćani koristili za proizvodnju piva, nađena je na jednom gradilištu u Tel Avivu, saopštila je danas izraelska služba za antikvitete.

Dikensov muzej kupuje sto za kojim je pisao

Fond za nasleđe britanske vlade poklonio je Dikensovom muzeju u Londonu 780.000 funti da kupi sto za kojim je romanopisac iz 19. veka Čarls Dikens napisao neke od svojih najpoznatijih dela.

Bicikl postaje službeno vozilo?

Uskoro bi u Crnoj Gori bicikl mogao da postane službeno vozilo, kojim bi, između ostalih, i političari mogli da putuju do radnih mesta, pišu Vijesti.

Na aukciji haljina iz "Prohujalo sa vihorom"

Plavo-siva pamučna haljina sa crnim detaljima koju je Vivijen Li nosila u filmu "Prohujalo sa vihorom" biće ponuđena na aukciji 18. aprila i očekuje se da bi mogla da ode za više od 100.000 dolara.

Srbija dobija svoju verziju Monopola

Srbija dobija sopstvenu verziju Monopola - posebna edicija najpopularnije društvene igre Monopol Srbija biće prva verzija tematski posvećena celoj zemlji.

U SAD dozvoljeno kupiti kalašnjikov, ali ne i balalajku

Zvuči neverovatno, ali već gotovo 70 godina u Sjedinjenim Američkim Državama je na snazi zabrana proizvodnje i prodaje balalajki i to neće biti moguće bar još u narednih pet godina, jer je predsednik SAD Barak Obama novim ukazom produžio zabranu do 2020. godine.