Novosadski informativni portal 021

Zabava

Istovremeno bila udata za osmoricu

Njujorčanka Lijana Barijentos je "zbog papira" bila istovremeno udata za osam lažnih mladoženja poreklom iz Egipta, Turske, Gruzije, Pakistana i Malija.

Astronautima suze stvaraju probleme

Suzbijanje emocija, svemirski hamburgeri, šampon koji ne mora da se ispira i specijalne mašine za vežbu, deo su svakodnevnog života astronauta u svemiru.

Dronovi mogu i da čuvaju ovce

Nakon što su zamenili sekretarice, radnike u fabrikama i prodavce, roboti sada od Australije do Irske, preuzimaju i jedan od najstarijih poslova na svetu, a to je - čuvanje stoke.

Rusija zabranila internet montaže poznatih

Roskomnadzor, rusko telo zaduženo za nadzor medija i interneta službeno je zabranilo upotrebu internetskih montaža slavnih osoba, sudeći prema objašnjenju koje je objavljeno ranije ove sedmice na ruskoj društvenoj mreži VKontakte, javlja Mashable.

Turski studenti žele džedajske hramove

Reagujući na najavu izgradnje džamija u studentskim gradovima u Turskoj, neki studenti su zatražili, u ime jednakosti među religijama, gradnju budističkih hramova i svetilišta za džedaje, po likovima iz filmskog serijala "Ratovi zvezda".

Holanđani kao divovi, Amerikanci sve deblji

Holanđani su za 200 godina "porasli" za 20 centimetara, dok su Amerikanci danas najdeblja nacija na svetu, pokazalo je istraživanje o evolucijskim promenama koji su objavljeni u časopisu "Proceedings of the Royal Society".

Obama rekao Jamajčanima da uspore sa gandžom

Američki predsednik Barak Obama upao je u četvrtak na Jamajci u "opasno područje" kad su ga pitali šta misli o marihuani, temi bliskoj srcu, a i umu mnogih stanovnika te karipske države slavne po lokalnoj gandži.

Miševi izazvali haos u Parlamentu

Nekoliko miševa prekinulo je parlamentarnu raspravu o korupcionaškoj aferi naftne kompanije Petrobras u Brazilu i izazvalo haos među poslanicima, obezbeđenjem i novinarima.

VIDEO: Zasadiće milijardu stabala uz pomoć dronova

Bespilotne letelice uskoro bi mogle da dobiju i ekološku upotrebu, budući da jedna kompanija sa sedištem u Oksfordu namerava da se suprotstavi krčenju šuma tako što će pomoću dronova zasaditi milijardu stabala za godinu dana.