Novosadski informativni portal 021

Zabava

Na Marsu postojao okean veličine Atlantika

Na Marsu je pre 3,5 milijardi godina postojao ogroman okean veličine Atlantika, zauzimao 19 odsto površine Marsa, a na pojedinim mestima njegova dubina je bila više od 1,6 kilometara, navode naučnici Američke svemirske agencije u studiji objavljenoj u časopisu "Science".

Misteriozan napad jajima

Jedan 85-godišnji Amerikanac žalio se policiji u američkoj saveznoj državi Ohajo jer nepoznate osobe nekoliko puta nedeljno već godinu dana gađaju njegovu kuću jajima.

Poštar ukrao 13.000 pisama

Poštar iz Francuske je optužen da je ukrao više od 13.000 pisama, koje je čuvao u svojoj kući, prenosi Raša tudej.

Što veća plata - to veća kazna

Jedan Finac dobio je da plati astronomski iznos kazne iz jednog jedinog razloga – zato što mnogo zarađuje. Naime, u Finskoj se kazne za saobraćajne prekršaje počiniocima određuju u skladu sa njihovim prihodima. Dakle, veći prihodi – veće i kazne.

Spasena dva medveda alkoholičara

Zahvaljujući dobrotvornoj organizaciji koju je osnovala Brižit Bardo, dva medveda koja su poslednjih 20 godina živela iza jednog restorana u Sočiju napustiće prljave kaveze pune smeća i dobiti novi dom.

Mučenjem terorista do korisnih informacija

Bivši šef britanske obaveštajne agencije MI6 ser Džon Sojers izjavio je da je mučenje osumnjičenih terorista rezultiralo prikupljanjem "korisnih informacija", dok "Independent" otkriva da je zahvaljujući njima sprečen teroristički napad u Velikoj Britaniji.