Novosadski informativni portal 021

Zabava

"Monopol" na 80. rođendan deli novac

Popularna društvena igra "Monopol" ove godine slavi 80 godina, te je za tu priliku predstavništo kompanije "Hazbro" u Francuskoj odlučilo da u jedan broj kutija ubaci prave novčanice.

VIDEO: Kako bebe reaguju kada prolaze kroz tunel

Ljubitelji automobila, pogotovo oni sa moćnijim vozilima, često tokom prolaska kroz tunel vole da otvore prozor kako bi čuli zvuk svoje mašine u punom sjaju, međutim, većina njih nije svesna da njihova deca na zadnjem sedištu znatno ozbiljnije shvataju ovo iskustvo.

Danas je Dan mrmota

Dan mrmota se u Sjedinjenim Američkim Državama obeležava svake godine 2. februara i bazira se na verovanju da na taj dan mrmot izlazi iz svoje jazbine da "predvidi" vreme.

Da li vreme uopšte postoji?

Stara izreka da je vreme kao reka, što znači da se njim krećemo kao brod po vodi, verovatno je pogrešna, kaže jedan naučnik.

Muškarci koji prave selfije su potencijalne psihopate?

Nije ništa novo ako kažemo da sve više ljudi čak i na putovanjima ne uživa toliko u mestima koja posete, jer su zaokupirani fotografisanjem. Sve više njih gotovo na svakom koraku pravi popularne selfi. Međutim, evo šta psiholozi kažu o tome.

VIDEO: Kako se ideal lepote menjao kroz istoriju

Lepota je u oku posmatrača i ona je zaista relativan pojam, dokazuje nam još jedan video koji prikazuje u kolikoj su se meri kroz istoriju menjali standardi ženske lepote i onog što se smatralo privlačnim.