Novosadski informativni portal 021

Zabava

Autostopera pokupio urugvajski predsednik lično

Osoba koja je Heraldu Akosti ponudila prevoz u svojim kolima rekla je da može da ga dobaci samo do predsedničke palate, a mladi autostoper je uskoro shvatio i zašto - jer je za volanom bio lično urugvajski predsednik Hose Muhika.

Šta se desi kad zaveštate telo nauci?

Do kraja 2015. godine, Australija će imati svoju prvu farmu ljudskih tela, koja će omogućiti istraživačima da posmatraju kako trule ljudska tela u jedinstvenoj australijskoj klimi, dok pomažu u kriminalističkim istragama koje se sprovode širom zemlje.

Da li biste istetovirali očnu jabučicu?

Izricanje kazne Džejsonu Barnumu (39) za pokušaj ubistva policajca na sudu na Aljasci privuklo je pažnju javnosti ali ne zbog presude, već zbog neobičnog izgleda osuđenog, prenosi BBC.

Biciklisti se potukli usred trke

Biciklistička trka koja se vozi u Venecueli, "Vuelta al Taćira", ne spada u sam svetski vrh ali su se biciklisti iz Rusije i zemlje domaćina potrudili da za nju čuje ceo svet.

Stranku vređa Apolonov penis na novčanici

Liberalno-demokratska partija Rusije koju predvodi Vladimir Žirinovski traži da Centralna banka povuče iz opticaja novčanicu od 100 rubalja zbog vidljivog "spornog" telesnog detalja grčkog boga Apolona.

Prvi vanzemaljci koje sretnemo biće kiborzi

Suzan Šnajder, profesorka filozofije sa Univerziteta u Pensilvaniji, čiju je studiju "Alien Minds" (Mozak vanzemaljca) objavila Američka svemirska agencija (NASA), tvrdi da prvi vanzemaljci u susretu sa ljudima neće biti nikakvi "mali zeleni", već superinteligentni roboti, daleko superiorniji od nas.

Sneško Belić je greh u Saudijskoj Arabiji

Šeik Mohamed Saleh al-Munahid, jedan od uticajnijih verskih učenjaka Saudijske Arabije, ne smatra da zima sa sobom nosi i koji razlog više za dodatno uživanje, kao što je to recimo pravljenje Sneška Belića.

Pismo putnice Titanika na aukciji

Pismo koje je svojeručno napisala engleska aristrokratkinja koja je preživela nesreću Titanika i ukrcala se u skoro prazan čamac, zbog čega je po povratku kući doživela osude, prodaje se na aukciji u Americi.

VIDEO: Slon zaskočio automobil

Vozač automobila u kojem je bila i njegova porodica bio je primoran da se zaustavi kada se na sredini puta u Kao Jai nacionalnom parku u Bangkoku (Tajland) pojavio slon.