Novosadski informativni portal 021

Zabava

U Londonu kursevi za što bolji "selfi"

Koledž namenjen odraslim osobama "Siti Lit" u Londonu uveo je novi kurs u svoj program - "Umetnost autoportreta", sa ciljem da polaznici shvate osnove fotografije autoportreta.

U prodaji alatka za savršen "belfi"

Nakon pojave alatke u vidu dugačkog štapa za fotografisanje popularnih selfija, u prodaji se nalazi slična sprava za fotografisanje drugog dela tela - zadnjice, a naziva se "Belfie stick".

VIDEO: Nervozni poštar divlja na radnom mestu

Glasnogovornik pošte u Češkoj potvrdio je neobičan slučaj koji se tamo zbio ovih dana. Jedan od poštara snimljen je dok je obavljao svoju dužnost, a na snimku se jasno vidi kako nervozni poštar doslovno divlja dok pretražuje pošiljke.

Šta sve utiče na snove

Da li pamtite šta ste sanjali? Ili ste ubeđeni da ništa ne sanjate? Ipak, naučnici tvrde da svi sanjaju, ali neko može da detaljno prepriča svoj san, a drugi se kao kroz maglu prisećaju da su nešto sanjali.

Ovo su najbolje ekranizovane bajke

Ekranizovane bajke često nisu interesantne samo deci, već i njihovim roditeljima, kao i svima koji vole da uživaju u pričama o dobru i zlu, ljubavi i zlobi, ali i u čuvenoj rečenici "i živeli su srećno do kraja života".

FOTO: Zašto Japan još nije zabranio mangu?

Ogromna kulturna industrija, japanski stripovi i crtani likovi poznati kao mange i anime, poznati su širom celog sveta, međutim neki su šokantni pošto prikazuju decu u eksplicitnim seksualnim scenama, piše BBC.

Ubijene "naci" krave

Farmer iz britanskog mesta Devon, bio je primoran da pobije jedino britansko krdo "hek" krava (Heck), koje su nekada odgajali nacisti, zato što su bile agresivne prema njegovom osoblju.

Iskoristio sliku pogubljenja da bi prodao više oružja

Trgovac oružjem iz Visokog Mita šokirao je Čehe novom reklamom za puške i automate "kalašnjikov" u kojoj je autentičnoj fotografiji pogubljenja britanskog humanitarca Dejvida Hejnsa u Siriji dodao poruku: "Kada ste goloruki, brzo možete da budete oboreni na kolena".