Novosadski informativni portal 021

Zabava

Policajac kriv za smrt 300 ovaca

Slovenačka policija potvrdila je danas da je za neobičnu saobraćajnu nesreću prošle sedmice, u kojoj je nakon prevrtanja teretnog vozila iz Mađarske poginulo više od 300 ovaca, kriv njen pripadnik.

FOTO: Prilikom prosidbe zamalo srušio kuću

Jedan zaljubljeni Holanđanin želeo je da iznenadi svoju devojku i da pomoću dizalice dođe do prozora njene sobe i ponudi joj brak, ali se poduhvat završio s velikom rupom na krovu susedne kuće.

Većina hirurga sluša muziku u operacionoj sali

Uvreženo je mišljenje da je potpuna tišina idealna za koncentraciju tokom rada, ali je istraživanje koje je sproveo tim lekara u Univerzitetskoj bolnici u Kardifu pokazalo da čak 72 odsto hirurga sluša muziku tokom zahvata u operacionoj sali.

FOTO: Kontroverzni ali realni crteži

Ilustracije španskog umetnika koji se na stranici Deviantart.com potpisuje kao Gunsmithcat (Luis Quiles), izazvale su lavinu komentara, od onih koji su njegov rad pohvalili do onih koji smatraju da je preterao.

Pronađena grobnica egipatske kraljice

Grobnicu egipatske kraljice iz četvrtog milenijuma pre nove ere u Luksoru je pronašao tim egipatskih i francuskih arheologa, saopštilo je egipatsko ministarstvo za antikvitete.

Pronađen izgubljen Diznijev crtać

Kopija Diznijevog crtaća iz 1927. godine za koju se verovalo da je izgubljena, pronađena je na severu Norveške, saopštila je nacionalna biblioteka te zemlje.