Novosadski informativni portal 021

Zabava

Borosane i dalje zakonom obavezne

Nekada popularna i obavezna obuća tetkica u školama, kuvarica, konobarica i čistačica u firmama i kafanama - "borosane", i dalje su zakonom obvezne u našoj zemlji.

Fiksni telefoni polako odlaze u prošlost

Dok su do skoro bili osnova komunikacije, fiksni telefoni su sada na putu izumiranja. Tako trećina kaže da se njim uopšte ne služi, a isto toliko ih i ne zna koji broj imaju.

Donirajte kaku, i spasićete život

Nakon banke krvi i banke sperme, u Sjedinjenim Američkim Državama otvorena je pre par godina i prva banka izmeta "OpenBiome" koja poziva građane da daju svoju stolicu radi lečenja bolesti digestivnog trakta.

Šta jedu pape?

Argentinski "dulce de leche" ili poljski "pierogi" su specijaliteti koje je mladi kuvar, član papinske švajcarske garde, predstavio u knjizi recepata što preko omiljenih jela stanovnika Vatikana, posebno trojice poslednjih papa, približava život u sedištu Svete Stolice.

VIDEO: Kada časna sestra peva "Like a virgin"...

Časna sestra Kristina Skučija, ovogodišnja pobednica italijanske verzije muzičkog takmičenja "The Voice", izjavila je da je izabrala Madonin hit "Like a Virgin" - "bez cilja da provocira ili šokira", ali da je spremna da prihvati kritike.

Ova riba se razmnožavala seksom

Antička oklopna riba koja je živela u jezerima na području Škotske pre 385 miliona godina razmnožavala se putem seksualnog odnosa, tvrde naučnici.

Kupite virus ebole za 7 evra

Američka kompanija "Giant Microbes" specijalizovana za plišane igračke u obliku bakterija i virusa, proizvela je plišane igračke u obliku smrtonosnog virusa ebole, prenose američki mediji.