Autor: Srna

Zabava
17.12.2017.
13:46
Avion koji je vodio operaciju invazije Normandije u Drugom svetskom ratu restauriran je nakon što je pronađen na otpadu firme "Basler turbo konverzije" u Oškošu, u saveznoj američkoj državi Viskonsin.
  • SEDI 1!

    17.12.2017 21:23
    "Čuveni avion predvodio je oko 800 aviona u kojima su se nalazili prvi padobranci koji su se spustili na normandijske plaže 6. juna 1944. godine."

    Ni jedan jedini padbranac nije ni namerno ni slučajno iskočio na normandijske plaže, već iza Nemačkih položaja da bi sabotažama stvorili konfuziju tj. zabludu da je reč samo o još jednom vazdušnom desantu i sprečili da pojačanja vermahta odu ka plažama.
    Pomorski desant na plaže je počeo tek satima kasnije, sa brodova, a ne iz aviona.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna