Autor: N1

Zabava
10.04.2018.
09:01
Autori popularne animirane serije Simpsonovi odgovorili su na optužbe da lik prodavca Apua Nahasapimapetilona promoviše rasističke stereotipe o Indijcima, a koje su iznete u dokumentarcu "Problem sa Apuom".
  • gari

    11.04.2018 00:21
    @Hipokrizija kauboja
    Kritikovali su sami sebe (Amerikance) u bezbroj situacija tokom emitovanja serije, a druge ne smeju ni da pomenu u nekom kontekstu koji se nekome možda ne bi dopao. Pa Homer je sam po sebi sprdnja na svoj račun, isto kao i Piter Grifin recimo, ili Al Bandi...

    Što se Apua tiče, da, izgrađen je lik na stereotipu, verovatno zato ima i onoliko mnogo dece, one sedmorke, ili šta već, ali takođe je i Homer.

    A što se nas tiče, kako se naši zezaju sa Slovencima i Hrvatima? Mi smo kao cvećke?
  • fasada ljudskosti

    10.04.2018 23:40
    pranje krvave istorije
    E deda, to sa Tomidžerijem su Ameri rešili na mnogo podmuklji način. Ima bar 10-15 godina kako su prilikom emitovanja (barem koliko sam zapazio na Cartoon Networku i sl.) eliminisali sve te epizode sa crnom služavkom, a gde god su mogli su isekli (bukvalno vidiš u crtanom prekid i skok u radnji) svaki štos na račun crnaca i ponegde indijanaca. Na primer: iz čuvene epizode za 4. jul kad Tom ubaci petardu Džeriju u čajnik, ali ona ne pukne odmah i on turi glavu da pogleda pa mu pukne u lice i onda on sav crn, sa ogromnim crvenim usnama i žutim rascvetalim čajnikom gleda u "kameru" ili za Thanksgiving kad se jure po stolu postavljenom za večeru, Džeri i onaj mali sivi mišić pogode svećom Toma u rep i on izgori isto tako ko budzati crnac... To ko da nikad nje postojalo.
  • cult of dead cow

    10.04.2018 16:51
    Nova amerika je zbog ovakvih stvari leglo debila. Oni sami se zale na gusenje vecine politickom korektnoscu koja je zapravo fasizam u finim rukavicama.
    Uporno hoce da vrse neku inkluziju i da kao svi budu jednaki a getoi i dalje postoje i to sa belcima.
  • Nisam robot

    10.04.2018 11:26
    Hahaha, uzmite broj i stanite u red...
  • deda

    10.04.2018 10:37
    ove 'korektnost' ubise u pojam, sad nek zabrane tomija&dzerija jer je sluzavka debela crnkinja sa zarozanom carapom, strebere zbog indijaca a sve ostale filmove zbog drugih nacija, uostalom dal' ste ikad videli neki film u kome hvale neki drugi narod, to je deo sistema koji traje decenijama, ...mi smo naj.. sve ostalo divljina,ludilo,primitivizam,beda...
  • Hipokrizija kauboja

    10.04.2018 09:58
    Naravno
    Našao se ko da kritikuje. Oni koji sebe slave kao demokrate koji jednako sve poštuju - a na svim mogućim medijima koje sami proizvode - ismevaju Poljake, Italijane, Portorikance.... sve nacije koje žive van amerike.
    Nema veće hipokrizije.
    U praksi ništa ne sprovode, a drugima sole pamet.
  • Cicvara

    10.04.2018 09:24
    Nisu čuli za ironiju? Ne? OK.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna