Autor: Anadolija

Zabava
19.07.2018.
05:42 > 05:55
Predmet o sreći uvršten je u nastavni plan i program u preko hiljadu škola u indijskoj metropoli Delhiju.
  • Ali nikako

    21.07.2018 14:59
    @Lea
    To sto odes turisticki i vidis Tadz Mahal, Agru i centar par gradova te ne cini kompetentnim za ocenjivanje stanja u Indiji. Malo vise nekih dokumentaraca, National Geographic-a itd. (dakle, ljudi koji su malo vise istrazivali stvar) i dobija se sira slika o ogromnoj sirotinji, podeli na kaste, nezadovoljstvu, losoj higijeni, uslovima za zivot generalno itd. Zivot u Indiji je za barem 2/3 naroda tamo daleko od plesanja i igranja u bolivudskim filmovima. I to bas daleko.
  • kimi

    19.07.2018 19:55
    @lea

    O cemu ti pricas?
    Pa u tome i JE poenta .. ! Bogatasi zele da obican covek bude zadovoljan sto je uopste ziv, a to sto nemas sta da jedes ,sto si na ulici itd .. to je manje bitno ..
    Veliki deo tih siromasnih tamo ili bilo gde, i ne zna za stvari koje postoje, u tom smislu ne mozes da zalis za necim sto ni ne znas da postoji..Uostalom ako vam se tako svidja tamo, kako vidim .. zasto se ne preselite tamo?
    Cuj .. uce o SRECI u skoli.. wtf??
    Procitaj pre neki dan negde da je valjda u Britaniji decu od 4g da uce o sexualnom consentu-pristanku.. wtf? od 4g?
    Kakve su ovo gluposti bre.
  • Lea

    19.07.2018 15:25
    @Gorana
    Očito niste bili u Indiji, čim je tako poimate. Tamošnja decu jesu srećnija, čak i tako gladna i bosa. Ali naravno da nisu u potpunosti ili nisu na način koji bi za nas bio prihvatljiviji, jer da jesu, sigurno ne bi uvrstili ovaj predmet. Naš školski sistem bi mogao da se ugleda na njihov, koji zagovara nenasilje i toleranciju, pa ne čudi što je većina tamošnjeg stanovništva nasmejana (i pored nemaštine) i puna života, a strance prihvata oberučke, za razliku od ovdašnjeg stanovništva koje u drugima neprestano vidi opasnost i pretnju.
  • Gorana

    19.07.2018 14:34
    Licemerje
    Hajde da pričamo o sreći. Mogu da zamislim kako deca u Indiji poimaju sreću... Jao samo da danas imam šta da jedem, da me niko ne tuče, ne zlostavlja na bilo koji način.
    Deca su depresivna jer su ZLOSTAVLJANA, GLADNA I BOSA zarad interesa krupnog kapitala.
    Morbidniju vest nisam pričitala skoro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna