Autor: Beta

Zabava
23.09.2018.
18:28 > 18:34
Vozači u Belgiji koji putem aplikacija mobilnih uređaja za navigaciju poput "Vaze-a" ili "Google maps" traže zaobilazne pravce u slučaju zagušenosti pojedinih puteva, mogli bi uskoro početi da plaćaju kazne, što je jedna opština već i učinila na opšte čuđenje, i uz pitanje da li je to zakonito.
  • Filip

    25.09.2018 13:01
    #dijadporac
    Sad nek taj sto je od suda dobio da plati njihovu glupost, presavije tabak i tuzi ih za bespravnu naplatu njihove baljezgarije...
  • dijasporac

    24.09.2018 18:41
    Probali su i u Kanadi da tako "rese" problem prolaska vozaca koji izbegavaju guzvu na autoputu koristeci lokalne drumove i ulice kroz naseljene zone. Prvo su stavljali table sa upozorenjima da je dozvoljen samo lokalni saobracaj a onda su poceli negde i da kaznjavaju (jer u Kanadi je cesto dozvoljeno lokalnoj zajednici da regulise saobracaj u njihovim ulicama, cak i da podnosi tuzbe za saobracajne prekrsaje).

    Naravno da se nasao neko kome se to nije svidelo, tuzio je lokalnu zajednicu za njegovo ustavom ozakonjeno pravo da se slobodno krece i dobio ih je na sudu sa odstetom od par stotina hiljada dolara. Mogucnost blokiranja vozaca koji koriste precice je ukinuta a odstetu vozacu koji je dobio sudski postupak isplacuje ta lokalna zajednica.
    Za ovaj slucaj znam jer je jedan nas covek koji zivi u tom bloku dobio racun od suda na hiljadu dolara, naime toliki je njegov deo sudskog duga.
  • Mile

    24.09.2018 13:09
    Opštinar
    Ma, opština radi na pravi način.

    Rešenje je da se proširi auto put... Da se doda još 1 traka.
  • Drum

    23.09.2018 22:41
    Koji je ''pametnjaković'' tako nešto smislio?

    Zamisli čovek koji nije iz te opštine i baš u to vreme ode u drugu opštinu nešto da kupi, završi neki posao, odveze nekoga i baš mora u to vreme da prođe tim putem. I onda dobije kaznu...

    Ja sam mislio da samo kod nas ima takvih budalaština.
  • Nebojša

    23.09.2018 21:53
    Ideja
    Ne sumnjam da ce ovu ideju vlasti po lokalima u Srbiji prihvatiti. I onda ce nam reci pa to je u EU tako a mi srljamo cvrstim i nepokolebljivim korakom u EU.
  • Bn

    23.09.2018 19:23
    To se lako resi u ozbiljnim zemljama, podnese se tuzba!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna