Teško je hraniti se zdravo. "Loša" hrana je tako ukusna, ali ni zdrava hrana nije neukusna. Postoji dobar razlog zbog kojeg je neka hrana označena kao nezdrava.
Sezona je krastavaca, a mi donosimo dovoljno dobrih razloga da ih počnete da ih jedete što više - osvežava i rehidrira za vreme vrućina, daje energiju i elminiše toksine iz tela.
Manjak vitamina u ženskom organizmu može da izazove veoma loše raspoloženje, smanjenu koncentracija, poremećaj menstruacije i sklonost infekcjama, zatim nastaju složeniji poremećaji i razvoj specifičnih oboljenja.
Često konzumiranje paradajza i drugih vrsta voća i povrća s visokim udelom likopena je u novoj studiji povezano s manjim rizikom obolevanja od raka bubrega.
Istraživači kažu da će njihov poduhvat ponovnog stvaranja soja španske groznice, smrtonosnog virusa gripa koji se prenosi vazduhom, doprineti boljem razumevanju rizika pandemije, dok kritičari tvrde da su naučnici ovakvim potezom ugrozili stanovništvo čitave planete.
Već posle jedne ili dve besane noći i u zdravom mozgu dolazi do povećanja prisutnosti proteina, a holandski naučnici su utvrdili da normalan san pomaže smanjenju prisutnosti tih beta amiloidnih proteina u mozgu čak za šest odsto.
Glavobolja je stari izgovor za izbegavanje "bračnih obaveza", ali naučnici kažu da su muškarci ti kojima one pričinjavaju probleme, doduše, nakon seksa.
Broj ljudi koji se javlja zbog uboda krpelja je uobičajan za ovo doba godine tokom kojeg se češće boravi u prirodi, izjavila je danas šefica Savetovališta za lajmsku bolest pri Zavodu za javno zdravlje u Beogradu Nevenka Pavlović.
Amerikanci i Rusi, u strahu od bioterorizma, ne žele da unište uzorke zloglasnog virusa velikih boginja, koji su pohranjeni u dve laboratorije - u Atalanti i Koltosovu.
Muškarci koji mobilne telefone nose u džepovima pantalona imaju manje pokretljive spermatozoide, sugeriše istraživanje objavljeno u časopisu "Environment International".
Istraživači su otkrili da jezik pored detektovanja slatkog, kiselog, slanog, ljutog i gorkog, može da oseti i ugljene hidrate, nutrijente koji se razlažu u šećer i formiraju naš glavni izvor energije, piše "Huffington Post".