021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
11
Ljubav i sex • 09:34 > 09:35 18. 10. 2010. | Radio 021

Šta treba reći tokom seksa

dirty_talkKada razmišljate o tome šta to čini dobar seks, najverovatnije ćete pomisliti na to kako dodirujete jedno drugo, položaje koje ste probali, i na koje se delove tela fokusirati. Međutim, tu je još jedan ključni doprinos koji se često previdi: reči koje izgovarate, piše Kosmopoliten.

"Erotični govor ili slušanje podstiče lučenje hormona dopamina, koji igra veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju", objašnjava dr. Ian Kerner.

"To može pojačati intenzitet emocionalnog i fizičkog doživljaja", kaže Kerner.

Zvuči odlično, ali šta treba govoriti a da ne ispadnete smešni (osim ako ste porno zvezda)?

"Većina žena nije sigurna šta zvuči seksi, tako da one neće reći ništa", tvrdi seksolog Logan Levkof, ističući kako na taj način uskraćuju muškarcu užitak, što nije u redu.

Za njegovo zadovoljstvo

"Svršavam". Tako jednostavno, tako snažno. Muškarci su ludi za ovim.

"Biti veliki ljubavnik je glavni izvor ponosa za momke. Dati mu do znanja i reći mu da ste doživeli orgazam je veliko priznanje. To je dokaz da vas je uspešno zadovoljio", kaže Levkof.

Kada najavljujete da orgazam treba da nastupi, takođe pojačavate iščekivanje za taj ključni trenutak, i pospešujete uživanje za vas oboje.

"Osim toga, s obzirom da je većina muškaraca pre žene može da dostigne vrhunac, njena najava orgazma mu na neki način daje dozvolu da svrši", govori Kerner, dodajući kako su te reči definitivno muzika za muške uši.

Za njeno zadovoljstvo

Žene, naravno, imaju drugačije želje. One vole kad im govorite "volim da dodirujem tvoje butine", "volim da ljubim tvoj vrat", "volim da ližem tvoje grudi"...

Kerner objašnjava da opisivanje toga što radite stavlja akcent na to i privlači dodatno njenu pažnju, što pojačava užitak.

"To je kao kad jedete ukusan obrok - kada govorite o tome kako je ukusan možete ga učiniti još ukusnijim. To vam takođe pomaže da se zadržite na jednoj radnji, skoncentrisani na ono što vaša partnerka oseća", objašnjava on.

Dodaje kako će vam njena reakcija tada najverovatnije dati do znanja da radite pravu stvar, pa ćete verovatno sve ponoviti, što je odlično.
» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.