021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
11
Ljubav i sex • 17:21 > 16:18 26. 05. 2010. | Radio 021

Zašto žene svršavaju?

OrgazamMuškarci doživljavaju orgazme jer time produžavaju ljudsku vrstu, dok oni ženama služe isključivo da bi ih zainteresovali za seks, otkrili su američki naučnici.

Stručnjake je godinama mučilo pitanje zašto žene svršavaju, budući da ovo zadovoljstvo, za razliku od muškog, nema nikakvu ulogu u začeću.

Međutim, stručnjak za primate Alan Dikson zaključio je da ženski orgazam ipak ima praktičnu svrhu - on motiviše žene da imaju seksualne odnose i time potencijalno produže vrstu. Da ne postoji vrhunac koji predstavlja svojevrsnu nagradu, pitanje je koliko bi lepši pol bio zainteresovan za muškarce i razmnožavanje.

Američki antropolog Donald Simons otkrio je kako žene nisu jedina živa bića nežnijeg pola koja su u stanju da postignu orgazam - to mogu i majmunice i ostale ženke sisara. Ne samo to - seksualni vrhunac privilegija je jedinki koje pripadaju vrstama koje su po svojoj prirodi poligamne. Mada je ljudska vrsta do sada bila okarakterisana kao delom monogamna delom poligamna, izgleda da nam nije u prirodi da budemo sa jednom osobom.
» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (3)
  • didi  - umor
    kako da me interesuje seks. lezem u 23.30 umorna od 8 sati rada na poslu, rintanja oko dece i kuce."O" je super stvar kad je zena odmorna i kada se unapred raduje seksu, a ne kada pomisli da ce joj to oduzeti od sna.
  • Andro  - Ipak...
    Tekst ipak nije sasvim tačan.Poznato je, naime, da kontrakcije koje nastaju tokom ženskog orgazma imaju funkciju u produženju vrste. One, naime, pospešuju brži prodor semene tečnosti do jajne ćelije, dospevanje (preživljavanje) većeg broja spermatozoida do svog cilja i time i veću mogućnost oplodnje. Evolucija se ipak pobrinula da užitak ne bude beskoristan!
  • muškarac
    Izgleda da sam ja žena, jer uopšte mi nije stalo do produženja vrste. :)
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h