Ovo je najprljaviji deo tela

Postoji deo na telu koji se smatra najprljavijim i zadržava prljavštinu čak i ako veoma vodite računa o higijeni.
Postoji deo na telu koji se smatra najprljavijim i zadržava prljavštinu čak i ako veoma vodite računa o higijeni.

Pravilan pupak je uvučen, a zbog svog oblika u njemu se veoma brzo i lako sakupljaju znoj, dlačice s odeće, odumrle ćelije kože, losion i sapun.

Takav spoj savršeno je mesto za razvoj mikroorganizama, zbog čega, ako ga ne perete pravilno i detaljno, može da postane izvor neprijatnih mirisa, ali i zdravstvenih tegoba poput infekcije.

Pre tuširanja, štapić za uši umočite u medicinski alkohol, pa njime detaljno očistite svaki deo pupka. Tokom tuširanja, na novi štapić za uši nanesite malo gela za tuširanje pa, kao i sa alkoholom, štapićem pređite kompletnu unutrašnjost pupka. Pupak potom dobro isperite mlakom vodom i dobro osušite pamučnom krpicom ili peškirom.

  • 08.10.2015 10:32
    Anonimus
    ... i jetre, molim lepo..
  • 07.10.2015 18:59
    @Anonimus
    ...osim grla i gastrointestinalnog trakta. To treba redovno konzumiranjem velikih kolicina alkohola oralno (najmanje 3 puta nedeljno).
  • 07.10.2015 15:50
    Ni jedan deo tela nije potrebno, ni poželjno, redovno čistiti alkoholom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.