021 Twitter Posetite naš Facebook! RSS
Radio 021
12
Zdravlje • 17:30 14. 02. 2012. | Blic

VIDEO: Mladić prvi put video svoje lice nakon operacije

Turski tinejdžer Ur Adžar (19), kome je presađeno lice drugog čoveka, što je prvi zahvat te vrste u Turskoj, juče je video svoj novi lik u ogledalu.

operacija_lica

Turski tinejdžer Ur Adžar (19) je zadobio teške opekotine lica u požaru koji je zahvatio njegovu kuću dok je bio beba, stara svega 40 dana. Pre 23 dana urađena mu je estetska operacija na Univerziteskoj medicinskoj klinici Arkdeniz u Antaliji, na jugu zemlje.

Juče se mladić prvi put bojažljivo pogledao u ogledalu da bi video šta su hirurzi uradili i - bio je zadovoljan. Hirurzi su mu presadili tkivo 45-godišnjeg davaoca. "Zahvaljujem se svim mojim lekarima. Odlično su obavili posao", rekao je Ur i dodao da sada sanja o ženidbi.

Pre nego što se pogledao, mladić se obrijao pošto je tri nedelje morao da pušta bradu kako mu zahvat ne bi iritirao kožu. Lekari su ga, ipak, upozorili da ne sme da pravi grimase još pola godine. "Mimika ti je zabranjena, jer nervima treba šest meseci da zarastu. Smejaćeš se, plakati i ljutiti kroz šest meseci, je l’ dogovoreno?" - rekao mu je dr Omer Oskan.

Israfil Kurtdžephe, rektor univezitetske klinike, izjavio je da je operacija dobro protekla. "Ur je bio pripremljen i nije mu trebala podrška psihijatra. Ali mi ćemo mu pomoći ako zatreba", rekao je on i dodao da će mladić biti otpušten iz bolnice za 45 dana.

 

» PODELI OVU VEST SA DRUGIMA
» Komentari (0)
Dodaj komentar
Vaši podaci:
Komentar:
Pročitajte pre slanja komentara:
Komentari kojima nam skrećete pažnju na propuste neće biti objavljeni. Trudićemo se da grešku ispravimo.
Komentari koji se odnose na uređivačku politiku neće biti objavljeni.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti objavljeni.
Molimo Vas da se prilikom pisanja pridržavate pravopisnih pravila.
Molimo Vas da se prilikom ostavljanja komentara koncentrišete na temu. Broj karaktera je ograničen i više nego dovoljan.

PAŽNJA:
Komentari koji sadrže pretnju, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.
Nemamo nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje ili skraćivanje.
Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije ovog portala.

Anti-spam zaštita
U prazno polje unesite anti-spam kod koji vidite na slici. Ukoliko ne možete da ga pročitate kliknite na sliku da vam se prikaže novi kod.

Najnovije

test

» Poslednja 24 sata

» U poslednjih 48h