Građani tuže gradsku vlast

Posle izveštaja DRI, nekoliko organizacija pokreće spor protiv odgovornih niških političara. Najavljuju i da će uskoro radikalizovati proteste.
Zbog izveštaja Državne revizorske institucije u kojem stoji da je petina niškog gradskog budžeta potrošena nenamenski, Udruženje predsednika skupština stanara (UPSS), u saradnji sa advokatskim timom, Lokalnim antikorupcijskim forumom i Udruženjem za zaštitu potrošača, iduće nedelje podnosi krivične prijave protiv čelnika lokalne vlasti.
 
Prema navodima predstavnika Udruženja, koje prema spisima broji više od 40.000 članova, advokati uveliko pripremaju krivične prijave protiv odgovornih niških političara koji su, kako tvrde, upropastili grad lošom politikom i neodgovornim ponašanjem.
 
- Mi smo pokrenuli sve mehanizme kako bismo na neki način kaznili aktuelnu vlast. Jer nečuveno je da državna institucija poslovanje grada tako oceni, a da svi mi ćutimo. I poslednji izveštaj DRI samo je dokaz da smo sve vreme bili u pravu. Na narednom, poslednjem, četvrtom javnom zasedanju raspravljaćemo i o radu "Vodovoda" i tada ćemo definitivno odlučiti na koji način ćemo radikalizovati proteste - kaže za "Novosti" Saša Kostić, predsednik UPSS. 
 
- DRI je i prilikom revizije budžeta grada Niša za 2010. ustanovio da je skoro petina budžeta nezakonito potrošena i tada je protiv lokalnih funkcionera pokrenuo 14 prekršajnih postupaka i 11 postupaka za privredni prestup, ali nijednu krivičnu prijavu - kaže Zorica Miladinović, koordinatorka Lokalnog antikorupcijskog foruma.
 
UPSS ne odustaje od zahteva za ostavkom kompletnog gradskog rukovodstva, na čelu sa gradonačelnikom Niša Zoranom Perišićem, koje smatra "najodgovornijim za jad, čemer, bedu, tragediju i tugu kojima je skrhana većina građana Niša".
 
Autor: Novosti

Teme

NIŠ
  • Joksim

    06.02.2016 17:40
    Dace Bog da se ovo sto pre dogodi u Sapcu. 50% ljudi nezaposleno a bagra krade li krade!
  • Sale NS

    06.02.2016 12:59
    Ugledajmo se !
    Mi novosađani bi mogli isto ovako ali bi dodali još i prijavu protiv zaglupljivanja javnosti, uvođenja primitivizma, nepotizma, skandalizma, idiotizma... ups, pardon MI SMO IH IZABRALI, SAMI SMO KRIVI !
  • Jajare

    06.02.2016 10:54
    Krađa, jednostavno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija