Studenti Pravnog fakulteta uspešni na svetskom takmičenju u arbitraži

Studenti Pravnog fakulteta plasirali su se među 64 najbolja univerziteta na svetskom takmičenju "Willem C. Vis Moot" u poznavanju međunarodne trgovinske arbitraže.

Novosadskom timu od pet apsolvenata i studenata na masteru Pravnog fakulteta pošlo je za rukom da iza sebe ostave kolege sa američkog univerziteta Jejl. Takmičenje je održano u Beču od 18. do. marta i bilo je najviše učesnika sa američkih i nemačkih fakulteta.

Studenti imaju zadatak da napišu pismeni podnesak, a nakon toga se priprema usmena rasprava koja nosi najviše bodova.

U našem timu su bili Nemanja Novaković, Stefan Dulić, Bojana Vasiljević, Dimitrije Đukić i Bojana Ristić, a pored novosadskog, učestvovali su i studenti PRavnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, koji su se takođe plasirali u finale.

Autor: Blic 

  • lucia

    29.03.2016 08:49
    Čestitke mladim vrednim ljudima ove zemlje! Ponosni smo na vas. Vi ste cveće u korovu naše sadašnjosti.
  • ex chapman

    29.03.2016 08:33
    naslov
    naslov nije dobra: implicira da je naš pravni fakultet zaista među 64 najbolja na svetu. a kad se pročita članak vidi se da je zapravo u pitanju samo 5 studenata. na ovom moot court učestvuje otprilike 300 timova svake godine tako da ovaj plasman nije nimalo loš - ali to ne znači da je naš pravni fakultet među najboljima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti