Ni posle pola godine nije gotov tender za nabavku kamera za autobuse GSP-a

Novosadski gradski prevoznik već četiri meseca čeka da republička Komisija za zaštitu prava ponuđača reši prigovor na postupak nabavke kamera za video nadzor u autobusima.

U GSP-u su za 021.rs potvrdili da nikakvog odgovora iz Beograda nema, a da, dok se Komisija ne oglasi, oni ne mogu da završe tender, pa sve to utiče da se odlaže početak uvođenja sistema video nadzora.

Podsetimo da je, nakon što su otvorene ponude sa tendera i odabrana najbolja, 18. decembra prošle godine, uložen prigovor i da od tada sve stoji. Tender koji čeka predvideo je kupovinu opreme za prvih 30 autobusa video nadzorom i na njega je stiglo pet ponuda, a samo dve su bile ispravne. Odabrana je zajednička ponuda "Neolinka" iz Veternika i "Ekonomistelektro" iz Beočina vredna 5,8 miliona dinara.

Prigovor na tender podneli su ponuđači "Penta" iz Pule i “Econtrol” iz Novog Sada koji su zajedno nastupali, a odbijeni su jer nisu imali potpunu dokumentaciju.

Gradski prevoznik planirao je da oprema u 30 autobusa bude proba, a da ceo vozni park od oko 230 autobusa bude potom, u periodu od oko godinu dana, opremljen sistemom video nadzora kako bi se povećala bezbednost putnika i zaposlenih.

Predviđeno je da u autobusu bude po nekoliko kamera, najverovatnije četiri, koje ne samo da će beležiti sliku i zvuk iz unutrašnjosti vozila, već i iz okoline.

Autor: 021.rs

  • Ima veze

    08.04.2016 16:12
    Ako bi se uveo video nadzor u autobuse kako bi Milosev i Gradic muljali sa kartama. Nije za dzbe Mililosev kao penzionisani policajac zaposlen u GSP. I dok mnogi cekaju na posao isti prima i platu i penziju.
  • Koliko Košta?

    08.04.2016 16:10
    A Cena
    A nisu rekli da je izabrana ponuda duplo skuplja od ostalih???
  • ClaN

    08.04.2016 15:53
    Pa nije se nacelnica Viki jos sve pogodila sa Arcijem
    Sad ce to

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.