Tužilac odustao od gonjenja Novakovića i Matijevića

Novosadsko tužilaštvo odustalo je od gonjenja fukncionera DS-a Borislava Novakovića, vlasnika Industije mesa "Matijević" Petra Matijevića, vlasnika kompanije "Aleksandar" Vojislava Gajića i još pet osoba osumnjičenih da su Novi Sad oštetili za 1,3 milion evra, saznaje 021.rs.

Rešenje o obustavi postupka doneo je danas istražni sudija usled odluke Višeg tužilaštva da odustane od daljeg krivičnog gonjenja.

Podsetimo, krajem septembra 2013. godine policija je privela Novakovića, Matijevića i Gajića, kao i pomoćnika direktora za građevinsko zemljište Zavoda za izgradnju grada Tatjanu Gašović, rukovodioca službe za pravne poslove ZIG-a Milana Sučevića, samostalnog organizatora za pravne poslove ZIG-a Svetlanu Bajić, kao i direktora Industrije mesa "Matijević" Milana Jozanova, te Zorana Ćuluma, bivšeg direktor "Aleksandar gradnje", a u vreme hapšenja direktora Regionalnog centra Rajfajzen banke u Novom Sadu.

Policija je tada saopštila da su oni učestvovali u mahinaciji sa građevinskim zemljištem na uglu Futoškog puta i Bulevara Evrope, na kojem je Gajić podigao hotel "Holidej in". Zbog tih mahinacija budžet Novog Sada oštećen je za 136,6 miliona dinara ili 1,3 miliona evra, a Matijeviću pribavljena protivpravna imovinska korist od 192,3 miliona dinara, odnosno 1,8 miliona evra.

Novaković i njegovi saradnici su bili osumnjičeni za krivično delo zloupotrebe službenog položaja koje su počinili tako što su propustili da 2010. Matijeviću oduzmu pomenuto zemljište. Umesto toga Novaković je sa Matijevićem potpisao aneks ugovora po kom se zakup zemljišta, bez javnog oglašavanja, predaje Gajiću.  Matijević i Gajić, kao i njihovi saradnici su bili osumnjičeni za krivično delo zloupotrebe ovlašćenja u privredi, odnosno za poresku utaju.

Autor: 021.rs

  • KUM I

    29.12.2015 12:28
    OSTETA
    E sad ce osteta biti koliko je bio tuzbeni zahtev .Ko ce da plati ,pa naravno OVCE .ili narod a narod vise nisu OVCE vec MAGARCI!
  • panonius

    28.12.2015 12:17
    prosto kao pasulj !!!
    Lepe poslednje rečenice: "Troškovi krivičnog postupka padaju na teret budžetskih sredstava"... hohoho!
    E, pa sad lepo , ko je zeznuo celu stvar i digao prašinu - neka plaća odštete iz svog džepa svim ovim bizminismenima i državi !!! A ne da štakori prave štetu društvu iliti nama nego još i primaju redovnu (zasluženu???) platu !?
    Dok nema konfiskacije celokupnog ukradenog , nema ni koraka unapred. Kako li pčelica maja spava posle Autobuske stanice ??? Dok mi plaćamo redovno poreze - spokojno!
    I sa ovom ekipom mi u Evropi ? - maj daj , sve je trulo u velikoj zemlji Danskoj!
  • alek

    28.12.2015 07:57
    Pošto
    Kako koliko? Pa zna se. Svaki mesec za KK Crvena zvezda - FMP 200.000 evrića,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika