Povlašćena cena parkinga za sveštenike u Novom Sadu

Gradsko veće je pre nekoliko dana donelo odluku da sveštenici u Novom Sadu plaćaju povlašćenu godišnju cenu parkiranja od 4.320 dinara, odnosno oko 11 dinara dnevno, saznaje 021.rs.

Odluka je doneta na predlog JKP "Parking servis", pri čemu je njome propisano da ovu simboličnu godišnju sumu plaćaju vozila Gradske uprave, javnih preduzeća, Hitne pomoći, Vatrogasaca i policije.

Ovoj grupi vozila koja može da se skoro besplatno parkira u gradu svaki dan, dodati su i sveštenici uz obrazloženje da imaju širi društveni interes.

- Sveštena lica često svoja vozila parkiraju na posebnim parkiralištima u blizini verskih objekata koja se najčešće nalaze u centru Grada. Zbog ovog, ali i zbog šireg društvenog interesa sveštenih lica smatramo da i oni treba da uđu u ovu kategoriju korisnika - navodi se u obrazloženju odluke koju je 021.rs dobio na uvid.

Inače, godišnja cena parkiranja na javnim parkiralištima kojih u Novom Sadu ima oko 13.000, za sve ostale koji žele da imaju tu vrstu karte je 71.880 dinara.

Autor: 021.rs

  • jovana

    06.01.2016 18:13
    SPC
    profesionalni prevaranti !!!
  • novosadjan

    06.01.2016 11:49
    mozda onaj ko je to dozvolio dobije pesplatnu saranu od crkve ili da plati neku sicu
  • rasta

    05.01.2016 14:07
    Shlog ce me strefiti koliko sam se sad iznervirao. Koje smo djubriste od drzave to nema nigde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.