Pajtić: Neću se odazvati pozivu, Grgur: Pajtić je osumnjičen

Pokrajinski premijer Bojan Pajtić izjavio je da se, prema informacijama koje ima, protiv njega ne vodi nikakav postupak, kao i da se, u slučaju da ga pozovu da da izjavu, neće odazvati pozivu.

Pajtić je naveo da je potpuna budalaština da je sa tri policajca koje i ne poznaje organizovao hapšenje vlasnika agencije “Gvozden” Uglješe Grgura, kako on tvrdi.

- Apsolutno se neću odazvati na poziv, već ću čekati da me privedu silom - rekao je Pajtić napominjući da ni kao profesor Pravnog fakulteta neće da učestvuje u rušenju pravnog sistema Srbije u izmišljenom postupku.

On je naveo i da dokument o usvajanju primedbe Grgura i navodnog otvaranja istrage u Višem tužilaštvu Novog Sada "ne znači ništa, već je to interni dokument dva tužilaštva".

Pokrajinski premijer je ocenio da je informacija o navodnoj istrazi i postupku protiv njega deo predizborne kampanje Srpske napredne stranke, kao i hajke koja se vodi protiv opozicije, medija i svakoga ko danas u Srbiji ne misli kao režim.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu demantovalo je danas navode da je "naredilo istragu" protiv Pajtića i trojice policajaca.

Grgur tvrdi da je uhapšen po nalogu pokrajinskog premijera, te da su mu trojica policajaca pretila. On je, podsećamo, bio uhapšen zajedno s tadašnjim gradonačelnikom Zrenjanina Goranom Kneževićem zbog navodnih zloupotreba sa građevinskim zemljištem. Nakon šest godina suđenja, oslobođeni su svih optužbi, nakon čega je Grgur tužio državu.

Grgur je na današnjoj konferenciji za novinare ispred Izvršnog veća pokazao rešenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu koje je izdato 4. novembra i koje mu je uručeno juče, a u kome, kako je pročitao, između ostalog stoji da se "izdaje obavezno upustvo da se u predmetu pod brojem KT 3504/15 preduzme krivično gonjenje protiv osumnjičenih zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti".

"Ovo je daleko od pokretanja krivičnog postupka, Gospodin Pajtić je doktor pravnih nauka i zna da ne mora da se donese rešenje o pokretanju istrage, jer su oni već u tužilaštvu osumnjičena lica i protiv njih može da se vodi skraćeni postupak bez pokretanja krivičnog postupka. Oni nisu prijavljena lica, oni su osumnjičena lica", rekao je Grgur, dodajući da "Bojan Pajtić svoju pravnu veštinu koristi da bi pravno neuke građane zbunio".

Grgur je rekao da on ima dokaze za ono za šta je podneo krivičnu prijavu, naglasivši da Više tužilaštvo ne bi ni usvojuilo njegov prigovor da ne postokje dokazi.

Pajtić je naveo da će podneti tužbu protiv lista Dnevnik zbog iznošenja neistina.

Autor: 021.rs, Tanjug

  • cica

    06.01.2016 18:28
    hapsi
    to milicijo moja ...hapsi samo ....
  • Napip

    06.01.2016 18:15
    Tvrdji je od stene Hajduk Bojan!
  • Branko

    06.01.2016 17:43
    Nemoj da se hvalis kako si profesor, jer se dobro zna ko ti je pisao doktorat i kako si ga odbranio na madjarskom u Sent, a napredovao si profesionalno dok si bio na vlasti. To tvoje "necu se odazvati" znaci samo da ne postujes zakon i drzavne organe Republike Srbije, koje ste mnogo manje postovali dok ste drzali svu vlast, ali ako je tvoj izbor da te sprovode - onda dobro. Zasto da ne, ionako si zasluzio!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti