Otkazan skup pobornika silovanja jer se ne osećaju bezbedno!?

Skup takozvanih neo-mačista koji je trebalo da se održi u subotu 6. februara u gradovima 43 zemlje sveta, među njima i u Beogradu, otkazan je danas.

Organizator skupa koji se zalaže za legalizaciju silovanja u privatnom prostoru, Darijuš Valizadeh je izjavio da okupljanja neće biti jer "učesnicima ne može biti garantovana bezbednost".

On se izvinio svojim "poštovaocima" jer ih je izneverio i poručio da ne može da utiče na privatna okupljanja muškaraca.

Ranije danas, povodom najave skupa, reagovao je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, koji je izrazio nezadovoljstvo i zabrinutost.

Radi se o skupu muškaraca koji promovišu mržnju prema ženama i zalažu se za legalizaciju silovanja u privatnom prostoru.

"Blic" je ranije objavio da će se učesnici u Beogradu raspoznavati prema lozinci "Znate li gde je pet šop", a potom se uputiti ka nekom ugostiteljskom objektu.

Valizadeh je Amerikanac jermensko-iranskog porekla, a poznat je po svojim kontroverznim tekstovima o zavođenju žena i antifeminizmu. Zalaže za legalizaciju silovanja na privatnom posedu, а prema njegovom shvatanju, ako žena pristane da uđe u nečiji stan pristaje i na seks. Valizadeh je, kako prenosi Gardijan, objavio 15 knjiga na temu kako pokupiti ženu u različitim državama.

Tanja Ignjatović iz Autonomnog ženskog centra ističe da je to zastrašujuće. "Tako bi mogla da se traži zabrana kažnjavanja svih vidova nasilja u privatnom prostoru", kaže Ignjatovićeva.

Autor: 021

  • Realista

    08.03.2016 15:04
    Realno
    Pa znate, kad voda pronadje pukotinu onda nema nazad... Navijali ste za pedere, oni su prosli. Sad redom ide: siledzije, pedofili, zoofili... U nedogled. Trazili - gledajte.
  • O

    06.02.2016 10:34
    Daje im se previše medijskog prostora. I to je jedan od njihovih ciljeva. Tako se privlače i ohrabruju istomišljenici, slični privlače slične.
  • Andrija Šrek

    05.02.2016 11:41
    ...
    Ovaj, pa i NE TREBA da se osećaju bezbedno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.