VIDEO: Preokret u slučaju Matijević - konkurentske mesare upetljane u skandal?

Bivši radnik Industrije mesa "Matiević" Mihajlo Čepi, koji je pre nekoliko dana objavio snimke iz ove mesare i uzburkao srpsku javnost, danas je objavio novi, potpuno neočekivan snimak.

On se u video poruci izvinjava svojoj porodici i svima upletenim u slučaj, a prvenstveno radnicima nekadašnje firme, kao i porodici Matijević.

"Bio sam u bezizlaznoj situaciji, jer sam od strane konkurentskih firmi bio primoram sve ovo da uradim. Nisam znao da će to da poprimi ovolike razmere. Ljudski je grešiti i nemojte da se ljutite, ali ja sam na ovo bio primoran", kratko je obrazložio Čepi.

Čepija, tvorca i pokretača takozvanog "razotkrivanja rada IM "Matijević", pitali smo koji je razlog ovog priznanja. On je za 021.rs kratko izjavio da "nema komentar i da nam se zahvaljuje što smo ga do sada podržavali".

Samo dva dana pre nego što je obrazložio zbog čega je objavio snimke iz postrojenja mesare Matijević, Čepi je pozvao redakciju 021.rs. Tada nam je kazao da mu se "upravo javio sadašnji radnik "Matijevića", bivši kolega, koji je rekao da su spali s nogu poslednjih dana otkako je cela priča počela, jer su morali danonoćno da sklanjaju sporne količine mesa znajući da će im na vrata uskoro zakucati inspekcije".

Portparolka mesare Lana Matijević se zahvalila Čepiju "što je imao dovoljno petlje i hrabrosti da kaže pravu istinu i tim činom skine svaku ljagu sa njihovog imena i otkloni štetu koja im je naneta u prethodnih par dana".

Ona je navela da Čepi nije kriv ni za šta. "On je bio samo pijun u borbi konkurencije za tržište. Želimo ovim putem da mu uputimo izvinjenje, pre svega ja lično što sam ga nazvala lopovom. Hvala svima koji su verovali u nas, znali smo da istina mora pobediti kad-tad", kazala je Lana Matijević.

Podsetimo, Čepi je pre nekoliko dana sa svojim video snimcima digao prašinu u javnosti. Na snimcima koje možete pogledati OVDE može se videti pokvareno i staro meso koje se navodno koristi dalje za preradu i ljudsku upotrebu. Nakon niza saopštenja IM "Matijević" koji su sve ovo poricali, pa na kraju i izveštaja veterinarske inspekcije koji možete pročitati OVDE i u kome stoji da u radu fabrike mesa nema nepravilnosti, ovakav preokret je krajnje neočekivan.

Autorka: Gordana Ćosić (gocacosic@021.rs)

Komentari 106

  • samo jedna greska

    11.02.2016 20:34
    Kad se smislja govor da bi se izrecitovao treba sve bar prosecno smisliti ili malo jos inteligentnije jer sta znaci inace ovaj deo: "...Bio sam primoran da uradim ovo od strane konkurencije..."???

    Kakva konkurencija, i kakve veze ima sa njim? Da li on radi kod konkurenta i kog? I sve ostalo relevantno da objasni tako isecenu misao i ubacenu u tekst govora da bi budale poverovale....

    Ako nista drugo onda se ukratko objasni kakva je vrsta ucene coveka od strane ucenjivaca cak iako ne pomenes imena i detalje! Jer inace je video bezvredan i veoma primitivan i ljigav prema normalnim ljudima.
  • Stevan

    09.02.2016 13:19
    ne verujem
    Ja nikom ništa više ne verujem,jer ne znam ko govori istinu a ko laže.Mislim da mućke sa pokvarenim mesom ima u svakoj zemlji pa i u našoj.
  • novosađanin

    09.02.2016 11:33
    probudili se botovi
    Izgleda da je i Matijević u trendu pa je angažovao botove sudeći po nekim oduševljenim komentarima (samo umesto sendviča ona viršla? )...ko živi malo duže u Novom Sadu i poznaje situaciju verovatno nema mnogo dilema da li su oni snimci lažni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti