Srednjoškolcima šansa za studiranje na Jejlu

Srednjoškolci iz Srbije ove godine moći će da se prijave za studiranje na Univerzitetu Jejl u SAD, u okviru međunarodngo programa Jejla za mlade učenike (Yale Young Global Scholars Program).
Reč je o programu obogaćivanja znanja na akademskom nivou i obuke iz oblasti "lideršipa" za talentovane učenike srednjih škola iz različitih krajeva sveta, koji će tokom leta dobiti priliku da žive i uče u Studentskom gradu prestižnog američkog univerziteta.
 
U ponedeljak, 1. februara, u 17 časova u Američkom kutku (Petra Drapšina 3) biće održana prezentacija ovog programa kroz direktno video uključenje koordinatorke za Balkan Ksenije Pavlović, koja je jedan od predavača na ovom programu. Kako za 021 kaže koordinatorka Američkog kutka Milica Rašković, svi zainteresovani učenici, profesori i roditelji mogu da prisustvuju prezentaciji i raspitaju se o programu.
 
"Ko bude sprečen da dođe na promociju, može u Američkom kutku da dobije sve linkove. Postoji šest oblasti za koje srednjoškolci mogu da se prijave, a posle nekog vremena dobijaju informaciju da li su im prijave prošle. Ukoliko prođu, na leto putuju u SAD i biće smešteni u studentskom gradu u Jejlu i pohađaće sve kurseve", kaže Raškovićeva.
 
YYGS program je namenjen učenicima drugog i trećeg razreda srednjih škola iz celog sveta. Prijave za leto 2016. godine su sada moguće onlajn, a rok je 11. februar. Selekcija kandidata je prilično rigorozna i samo oni koji ispunjavaju uslove mogu da dobiju potrebnu stipendiju.
 
Učenici mogu da se prijave na bilo koji od šest ponuđenih dvonedeljnih letnjih programa:
 
Politika, pravo i ekonomija (PLE): 19. jun - 02. jul, 2016
Primenjene nauke i inženjerstvo (ASE): 19. jun - 02. jul, 2016
Međunarodni odnosi i bezbednost (IAS): 08. jul - 21. jul, 2016
Biološke i biomedicinske nauke (BBS): 08. jul - 21. jul, 2016
Tehnologija, inovacije i preduzetništvo (TIE): 26. jul - 08. avgust, 2016
Održivost, energetika i životna sredina (SEE): 26. jul - 08. avgust, 2016
 
Svi zainteresovani za promociju u ACNS mogu da se prijave putem linka http://goo.gl/forms/KR2drbkror.
 
Autor: 021.rs
  • sosa

    29.01.2016 16:16
    zna se već
    Zna se več, čija su deca imala prilike da idu na takve varijante...Drugi tu nemaju šta da traže, na želost...
  • Šansa

    29.01.2016 14:11
    Deco aplicirajte i bezite-
  • Milan

    29.01.2016 10:30
    LINK ???
    Svaka čast za vest ali link je katastrofa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti