Protest zbog postavljanja nelegalnog led ekrana na zgradi Radio Novog Sada

Grupa zaposlenih u Radio Novom Sadu, kao i pojedini Novosađani danas su protestovali zbog nelegalnog postavljanja velikog led ekrana na zgradu Novosadske trgovačke omladine na Bulevaru Mihajla Pupina.

Led ekran se postavlja bez dozvola, jer kako su za 021.rs potvrdili u Zavodu za izgradnju grada, ovo preduzeće nikome nije izdalo dozvolu da se bilbord ili led ekran postavi na zgradi koja je pod zaštitom kao arhitektonsko delo Đorđa Tabakovića.

- Povodom pitanja koje ste nam postavili, u vezi sa postavljanjem displeja na zgradi Novosadske trgovačke omladine na Bulevaru Mihajla Pupina 7, obaveštavamo Vas da JP Zavod za izgradnju grada nije izdalo rešenje za postavljanje istog. Za reklamne oznake postavljene bez odobrenja nadležna je Gradska uprava za inspekcijske poslove - kažu u ZIG-u.
Iz Gradske inspekcije je za 021.rs potvrđeno da se na fasadi zgrade nelegalno postavlja konstrukcija i da je pokrenut postupak, ali nije saopšteno ko nelegalno postavlja ovu reklamu  koja je zauzela veliki deo fasade i pri tome pokrila prozore slovačke redakcije Radio Novog Sada.

- Dana 11.01.2016. godine izvršen je inspekcijski pregled i tom prilikom je konstatovano da je na fasadi zgrade u Novom Sadu, Bulevar Mihajla Pupina br. 7 postavljena metalna konstrukcija, verovatno u cilju postavljanja reklamne oznake u vidu elektronskog displeja bez tona, a bez odobrenja nadležnog organa. Pokrenut je upravni postupak zbog neposedovanja odobrenja nadležnog organa, i inspekcija je izdala nalog da se obustavi dalje postavljanje reklamne oznake. - naveli su kratko iz inspekcije.



Zaposleni u radiju kažu da su bili iznenađeni kad su videli veliki kran i radnike kako postavljanju konstrukciju na zgradu, kao i da niko ih nije obavestio da će ovako nešto da se radi. Urednik u slovačkoj redakciji Milan Širka kaže za 021.rs da su se iznenadili kad su videli šta se dešava, jer su prvo mislili da se popravlja nekadašnji bilbord koji je bio na vrhu zgrade.

- Videli smo radnike kako nešto rade sa skelom pa su svi pomislili da su neki radovi na fasadi ili da ponovo stavljaju bilbord koji je ranije bio na vrhu zgrade. Međutim, ispostavilo se da će to biti neki bilbord ili ekran koji je pokrio potpuno prozore gde se nalazi redakcija - navodi Širka.

Postavljanje ovog led ekrana je počelo u ponedeljak, a danas već nije bilo radnika tako da nije poznato ko izvodi ove nelegalne radove.

Podsetimo da je Novi Sad pre nekoliko godina imao veliku akciju uklanjanja bilborda i reklama sa zgrada u centru grada jer je većina bila postavljenja bez ikakve dozvole i da su od tada postavljeni strogi uslovi da se ovakve stvari postavljanju na fasadama ili krovovima prvenstveno jer se radi o zaštićenom jezgru grada, tako da od tada nije bilo ni postavljanja ovakvih konstrukcija.

Autor: Ž. Bogosavljević

  • Levi

    14.01.2016 12:26
    Hoće li neko odgovarati za ovo
    Mora da sam ja postavio i što je važnije uzeo pare za postavljanje ove rugobe od panoa kad se ne zna ko je?
    Kultna zgrada Novog Sada i novosađani zaista nisu zaslužili ovakvo ponašanje samo jer je neko odgovorno lice u svoj džep primilo mito.
  • Novosadjanka

    13.01.2016 23:31
    Hvala Nmanja :-)
  • 021IS

    13.01.2016 16:30
    Kao ne zna se ko....
    Postavlja ista ekipa koja je letos postavila LED ekran na Štrandu a kasnije ga preselila na Sajam.
    Imaju zaleđinu u gradskoj kući pa se osilili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti